Чолаковић: Зрели смо за изборе

Момо Чолаковић, потпредседник ПУПС-а

– По договорима које смо имали на почетку овог редовног заседања Скупштине, не видим било кавих проблема у вези с било којом тачком дневног реда.

Колико видим, из досадашње расправе, и у начелу и о амандманима, у оквиру владајуће коалиције није било неких спорних питања, тако да очекујем да ће и гласање протећи у реду и да ће сви закони и одлуке бити сутра усвојени – процењује за „Дневник“ шеф посланичке групе ПУПС-а Момо Чолаковић у сусрет дану за гласање у Скупштини Србије.

Видимо да је на огласној табли парламента и мишљење Владе о интерпелацији радикала, која одбацује оптужбе на рачун министра дијаспоре Срђана Срећковића. Очекујете ли да се и о томе гласа у четвртак?

– То све зависи од Демократске странке која треба види све у вези с тим, с обзиром на то да су посланици и министри из редова СПО-а изабрани у оквиру њихове листе. Вероватно да ћемо, уколико ДС буде затражио тако нешто, прихватити да о томе разговарамо, мада до сада никавих иницијатива није било.

У медијима видимо контроверзне приче да у самој Влади постоје нека размимоилажења, какве су ваше информације?

– Јуче сам се састао с потпредседником Владе и председником наше партије Јованом Кркобабићем. У вези с питањима о којима смо расправљали у парламенту, о законима и другим актима, није било неких проблема. Јесте било различитих мишљења о декларацији која се припрема о Косову и у вези с тим још увек није постигнута сагласност. Немам информацију да је било разлике у расправи о другим питањима на Влади и у самом раду Владе.

Свакодневно се у медијима спекулише о томе када ће бити избори, како се вама чини, кад је прави моменат?

– Морам рећи једну истину, свој лични став. По атмосфери која влада у парламенту и понашању партија и самих посланика, зрели смо за изборе. Међутим, како је договорено у оквиру владајуће коалиције, још увек стоји став и опредељење да се на изборе иде на пролеће, односно у априлу или мају наредне године.

СПС стално понавља да жели да ваша „мала коалиција“ остане на окупу и на наредним изборима, да ли је то већ договорено, или држите неку резерву?

– Опредељења смо да разговарамо у оквиру наше мале коалиције СПС–ПУПС–ЈС. Очекујем да ће та коалиција наставити, односно ући у предизборну кампању и изборе заједно, као што смо то и раније чинили. Међутим, још увек није било конкретних разговора у вези с тим. Очекујем их током овог и наредног месеца.

Да ли вас можда партнери криткују јер сте ви и Кркобабић виђени у друштву напредњака?

– Не, никако, ми имамо коректан однос у оквиру наше коалције, с људима с којима ја комуницирам и виђам се – Дачићем, Ружићем, Бајатовићем … имамо коректне односе, нико нам у вези с тим не замера. То је наша ствар, ПУПС је самостална партија, опредељујемо се за разноразне варијанте и моделе. Али, у сваком случају, поштујемо ту нашу коалицију и одржавамо веома присне, коректне, могу рећи чак и врло пријатељске и другарске односе.

С. Станковић

преузето са интернет портала новосадског листа „Дневник

Коментари су дозвољени 30 дана по објављивању чланка. Ако желите да нам се обратите, пишите нам.

Подели на Фејсбуку

Facebook Share

Tweet

Google Buzz