ЧОЛАКОВИЋ: ЗРЕЛИ СМО ЗА ИЗБОРЕ

Момо Чолаковић, потпредседник ПУПС-а

– По договорима које смо имали на почетку овог редовног заседања Скупштине, не видим било кавих проблема у вези с било којом тачком дневног реда.

Колико видим, из досадашње расправе, и у начелу и о амандманима, у оквиру владајуће коалиције није било неких спорних питања, тако да очекујем да ће и гласање протећи у реду и да ће сви закони и одлуке бити сутра усвојени – процењује за „Дневник“ шеф посланичке групе ПУПС-а Момо Чолаковић у сусрет дану за гласање у Скупштини Србије.

Видимо да је на огласној табли парламента и мишљење Владе о интерпелацији радикала, која одбацује оптужбе на рачун министра дијаспоре Срђана Срећковића. Очекујете ли да се и о томе гласа у четвртак?

– То све зависи од Демократске странке која треба види све у вези с тим, с обзиром на то да су посланици и министри из редова СПО-а изабрани у оквиру њихове листе. Вероватно да ћемо, уколико ДС буде затражио тако нешто, прихватити да о томе разговарамо, мада до сада никавих иницијатива није било.

У медијима видимо контроверзне приче да у самој Влади постоје нека размимоилажења, какве су ваше информације?

– Јуче сам се састао с потпредседником Владе и председником наше партије Јованом Кркобабићем. У вези с питањима о којима смо расправљали у парламенту, о законима и другим актима, није било неких проблема. Јесте било различитих мишљења о декларацији која се припрема о Косову и у вези с тим још увек није постигнута сагласност. Немам информацију да је било разлике у расправи о другим питањима на Влади и у самом раду Владе.

Свакодневно се у медијима спекулише о томе када ће бити избори, како се вама чини, кад је прави моменат?

– Морам рећи једну истину, свој лични став. По атмосфери која влада у парламенту и понашању партија и самих посланика, зрели смо за изборе. Међутим, како је договорено у оквиру владајуће коалиције, још увек стоји став и опредељење да се на изборе иде на пролеће, односно у априлу или мају наредне године.

СПС стално понавља да жели да ваша „мала коалиција“ остане на окупу и на наредним изборима, да ли је то већ договорено, или држите неку резерву?

– Опредељења смо да разговарамо у оквиру наше мале коалиције СПС–ПУПС–ЈС. Очекујем да ће та коалиција наставити, односно ући у предизборну кампању и изборе заједно, као што смо то и раније чинили. Међутим, још увек није било конкретних разговора у вези с тим. Очекујем их током овог и наредног месеца.

Да ли вас можда партнери криткују јер сте ви и Кркобабић виђени у друштву напредњака?

– Не, никако, ми имамо коректан однос у оквиру наше коалције, с људима с којима ја комуницирам и виђам се – Дачићем, Ружићем, Бајатовићем … имамо коректне односе, нико нам у вези с тим не замера. То је наша ствар, ПУПС је самостална партија, опредељујемо се за разноразне варијанте и моделе. Али, у сваком случају, поштујемо ту нашу коалицију и одржавамо веома присне, коректне, могу рећи чак и врло пријатељске и другарске односе.

С. Станковић

преузето са интернет портала новосадског листа “Дневник


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.