ПУПС УЧЛАНИЛО ЧАК 300 ПИЛОТА

Најстарији ПУПС пилот Богољуб Вишњић има 83 године и још увек активно лети

Председник ПУПС, доктор наука Јован Кркобабић, веома је поносан што је у својој партији, која броји 280.000 чланова, окупио више од 300 пензионисаних, али и активних авијатичара!

До податка о цивилним, војним и спортским пилотима „пупсовци“ су, како нам је рекао потпредседник те странке Момо Чолаковић, дошли сасвим случајно – проверавајући чланство. Он се, признаје, веома радује том открићу.

– То је необјашњиво! Али веома нам је драго, поносни смо што имамо такве људе. Многи од њих и дан-данас лете – казао нам је Чолаковић.

Додао је да ће и јавност имати прилике да их упозна.

– Планирамо да ускоро направимо окупљање за све њих, да се упознамо и дружимо. А и они временом могу да направе свој актив у странци, зашто да не – рекао је Чолаковић.

А један од најстаријих пилота, још увек активан, јесте 83-годишњи Богољуб Вишњић, председник општинског одбора ПУПС у Лазаревцу.

Он је, како нам је испричао, 40 година био пилот ЈАТ.

– Још летим у аероклубу „Ваљево“, али за своју душу. Пошто више немам дозволу, летим у својству ученика, једном или два пута месечно – рекао нам је он. Додао је да му је у странци веома добро, али и да не тражи посланичко место.

преузето са интернет портала дневног листа “Курир


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.