ПРАВДА И НЕПРАВДА

Заменик градоначелника Београда Милан Кркобабић посетио је данас неформални колективни центар у Пионирском граду на Кошутњаку и породицама које живе у њему уручио пакете помоћи са храном, ћебадима и средствима за одржавање хигијене.

Кркобабић је у разговору са породицама рекао да “грађани који данас живе у колективним центрима не смеју да живе поред нас него са нама.“

– На нама је да им омогућимо, управо на овај дан социјалне правде, једнаку или бар приближно исту стартну позицију. Знамо да је правда идеал коме се тежи али нигде као овде где на малом простору имамо раскошне виле и ове избегличке бараке, социјална правда и социјална неправда нису тако видљиве – истакао је Кркобабић.

Он је подсетио да су три колективна центра за избеглице већ затворена, и да очекује да ће у наредних шест месеци бити затворена и преостала три.

– Опредељење управе града је јасно, затворити све колективне центре. Тим људима ћемо омогућити нови кров над главом, 20 станова су већ у изградњи и намењена су избеглим лицима, а онда пред нама остаје задатак збрињавања људи из ових неформалних центара. Надамо се да ћемо им наћи адекватан смештај, кров над главом, запослење и услове за децу – додао је Кркобабић.

Посети су присуствовали члан Градског већа Дарко Божић, градски секретар за социјалну заштиту Владан Ђукић, повереник за избеглице града Београда Миодраг Прибиловић и директорка Центра за социјални рад града Београда.


Leave a Reply

Your email address will not be published.