ДР ЈОВАН КРКОБАБИЋ: МОЖЕМО БОЉЕ!

ЛОЗНИЦА – Потпредседник Владе и лидер Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) Јован Кркобабић данас је у Лозници изјавио да се та партија припрема за самосталан излазак на изборе, а да ли ће поступити тако или ће ући у предизборну коалицију одлучиће у јануару.

Кркобабић је у изјави Тањугу рекао да је и данашња ванредна Изборна скупштина лозничке Градске организације ПУПС-а у функцији припрема за самостално учешће на предстојећим изборима, а како ће наступити странка биће одлучено током јануара.

Према његовим речима, ПУПС ће најпре разговорати са досадашњим коалиционима партнерима (Социјалистичком партијом Србије и Јединственом Србијом), а потом и са другима што је, према његовим речима, корисно да би се на тај начин проверила и одредила “исправност сопственог пута”.

“Где нам се подударе програми, наши интереси и циљеви” са тим партијама ће ПУПС, “евентуално, ићи у коалицију”, када је реч о предизборним решењима, објаснио је Кркобабић.

“Сигуран сам да ниједна партија на политичкој сцени Србије неће (на изборима) остварити такав резултат да може сама да образује владу” и тада ће уследити одлука о формирању коалиције са партијом “која је најбилижа нашем програму”, нагласио је Кркобабић.

Он је изразио очекивање да ће наћи партнере са којима ће моћи да оствари политички програм ПУПС-а, чији је, како је нагласио, “основни задатак стварање друштва социјалне правде по узору на најразивијеније земље западне Европе”, какве су скандинавске земље.

“Ми не желимо привилегију него да у равноправним односима са другим партијама остварујемо бољитак за популацију чији смо представници”, као и за све у Србији.

Он је истакао и да је Србија недељива и да се не сме одрећи Косова и Метохије.

Кркобабић је данас учествовао у раду Градске организације ПУПС-а у Лозници која је на ванредној Изборној скупштини за председника изабрала директора Специјалне болнице за рехабилитацију у Бањи Ковиљачи, лекара Николу Сремчевића и ново партијско руководство.


Leave a Reply

Your email address will not be published.