ДР ЈОВАН КРКОБАБИЋ: ПОСЛЕ ИЗБОРА ДРУГАЧИЈА ПРИЧА

Председник ПУПС и вицепремијер Јован Кркобабић, о будућим савезима: Самосталност у склапању постизборних коалиција је неопходна јер сви имамо различите програме

СПРЕМАН сам да разговарам о предизборним коалицијама са свим релевантним политичким странкама у Србији, биле оне у власти или у опозицији. Али с ким год да наступимо на изборима, самостално ћемо водити преговоре за постизборни савез.

То је изјавио за ”Новости” Јован Кркобабић, потпредседник Владе и лидер ПУПС, кога је Главни одбор партије овластио да започне преговоре о будућим партнерствима.

Зашто инсистирате да у преговорима за формирање владе наступате независно од коалиције?

– Самосталност у склапању постизборних коалиција је неопходна јер сви имамо различите програме. Формирање владе је ствар компромиса, заједничких интереса, а не симпатија.

Дајете ли предност заједничкој предизборној листи са Дачићем и Палмом?

– Та предност огледа се само у томе што ћу прво да разговарам са садашњим коалиционим партнерима из СПС и ЈС. То не значи да ћемо заједно изаћи на изборе, али не значи ни да нећемо. Подвлачим да ПУПС нема ни противнике ни непријатеље на политичкој сцени Србије.

На чему ћете инсистирати?

– Нови је политички тренутак и желимо пре свега да чујемо ставове и намере актера на политичкој сцени. Уколико нам се подударе програми и покажемо обострану жељу за сарадњом, она ће бити и могућа. У сваком случају, ПУПС се припрема као да ће самостално изаћи на изборе, што, такође, није искључено.

Хоћете ли од будућих партнера тражити више мандата?

– ПУПС никад ни од кога ништа не тражи. Ми преговарамо на равноправним основама и процењујемо тако шта је у најбољем интересу и нама и држави. Наша снага и јавни утицај вишеструко су нарасли од прошлих избора. То ћемо имати у виду кад будемо преговарали.

На чему заснивате оптимизам да ћете имати 25 посланика после избора?

– Због свега што смо урадили за грађане током овог мандата, наша популарност је драстично порасла. Имамо далеко више чланова, симпатизера, а сви ће се уверити – и гласача. Пуне сале на нашим скуповима по целој Србији показују да нам грађани верују. Наша снага нам даје за право да верујемо у одличан изборни резултат.

преузето са интернет портала дневног листа “Вечерње новости


Leave a Reply

Your email address will not be published.