СПОРТ КАО ПРЕДУСЛОВ ЗА ЗДРАВУ НАЦИЈУ

Милан Кркобабић, заменик градоначелника Београда, данас је, у Хали спортова на Новом Београду, свечано отворио 4. Светско првенство у Фудокан каратеу и у име града Београда пожелео добродошлицу свим учесницима.

– Част ми је да после европског отворим и светско првенство у Фудокан каратеу и то у истој години. То показује да Београд постаје права спортска престоница, што ме веома радује, јер спорт не само да чува здравље појединца већ и целе нације. А здрава нација значи и здрава држава у свим сегментима. Као и до сада неговаћемо спортски дух, а самим тим очекујем да ћемо у будућности имати још више светски познатих спортиста који су пореклом из Србије – рекао је Милан Кркобабић.

Фудокан карате савез Србије је домаћин и технички организатор такмичења на коме ће учествовати око хиљаду и две стотине такмичара из педесет две земље са свих континената.

Првенство траје до 18. децембра. Светска Фудокан федерација била је једногласна у одлуци да се четврто Светско првенство организује у Београду у част оснивача Фудокана проф. др Илије Јорге који, заједно са братом Владимиром Јоргом, у овој години обележава редак јубилеј – педесет година активног бављења каратеом.


Leave a Reply

Your email address will not be published.