ЧОЛАКОВИЋ: ТРАЖИЋЕМО ВИШЕ ОД ПЕТ ПОСЛАНИЧКИХ МЕСТА

Момо Чолаковић, шеф посланичке групе ПУПС-а Партија уједињених пензионера Србије сасвим сигурно има много јачи рејтинг сада него што га је имала на изборима 2008. године и то ћемо имати у виду кад будемо разговарали о предизборној коалицији са садашњим партнерима, казао је Момо Чолаковић, шеф посланичке групе ове странке у интервју за „Политику”. Он објашњава да ће ПУПС „у складу са рејтингом, тражити више од пет посланичких мандата”, колико их има сада.

Да ли је било званичних или незваничних разговора са СПС-ом и ЈС-ом и имали истине да сте већ истакли повећане „апетите”?

До сада никаквих разговора није било и то ни са ким. Природно је да прво разговарамо са својим коалиционим партнерима из СПС-а и ЈС-а и, по мом сазнању, разговори ће почети у јануару. Што се, како сте ви рекли, „апетита” тиче, наша партија се врло озбиљно спрема да повећа свој капацитет како би остварила још боље резултате на изборима, а сигурно је да смо сада много јачи него 2008. У суботу је седница Главног одбора Јединствене Србије, ми ћемо нашу одржати 21. децембра и на тој седници ћемо председника Јована Кркобабића овластити да започне разговоре и преговоре, који ће, надам се, почети у јануару.

Шта ћете тражити?

Што се тиче удела у коалицији, мислим да неће бити већих проблема да се постигне споразум. У сваком случају, наш капацитет сада је много значајнији и већи, а о коликом уделу ћемо успети да договоримо, то је ствар конкретних разговора три лидера партија.

Кад тај удео „преведемо” у бројке, колико је то посланичких мандата, више од пет?

Да. То је свакако више од пет посланичких мандата, али претпостављам и надам се да ће наша коалиција постићи много бољи резултат на предстојећим изборима.

Радили сте интерна истраживања на којима заснивате тврдње да вам је рејтинг повећан?

Да. Радиле су поједине агенције, а у зависности од циљне групе коју су обухватала истраживања, ми имамо најмање три одсто, па чак до седам одсто поверења грађана. Према процени наших партнера из шире коалиције, пре свега Демократске странке, ми имамо јако добар рејтинг, између пет и шест одсто, а наша процена је око пет одсто. На основу ових процена ми ћемо закључити који је то наш капацитет и дати овлашћења председнику да се договори о коалицији.

Уколико, на пример, СПС процени да су ваши захтеви превелики, хоћете ли се окренути некој другој партији?

Не могу прецизно да вам одговорим. Мислим да ће, с обзиром на досадашњу коректну сарадњу, доћи до договора. Не ради се само о посланичким мандатима, већ и о другим функцијама у власти, тако да мислим да ће доћи до договора. Сви могу да виде, не само СПС и ЈС, већ и друге партије да ми имамо бољи рејтинг него раније.


Leave a Reply

Your email address will not be published.