КРКОБАБИЋ: ДОК ЈЕ НАС БИЋЕ И ПЕНЗИЈА

Потпредседник Владе Србије Др Јован Кркобабић каже да су нетачне тврдње да Фонд ПИО за неколико месеци неће моћи да исплаћује пензије.

“Све приче и разноразна нагађања су резултат незнања или зле намере да се поколеба бирачко тело партије пензионера -ПУПС-а. Док постоји ПУПС и учествује у конституисању државне политике, тако нешто ни под каквим условима се неће десити”, рекао је Кркобабић.

Др Јован Кркобабић, потпредседник Владе Републике Србије и председник ПУПС-а

Поједини београдски медији пренели су данас информацију да би се “новац за исплату пензија овим темпом могао истрошити за пола године”, а колико је каса “плитка” илуструју подацима према којима је Фонд ПИО у 2010. години по једном пензионеру био у минусу 57.879 динара.

„Пензије у Србији ће пратити кретање зарада у јавном сектору. То значи да ће бити повећаване у истом проценту у коме се повећавају плате у државном сектору, независно од тога колики ће бити однос броја запослених према броју пензионера. Иза овог става чврсто стоји ПУПС и ја као њен председник. Сваки поремећај овог става би безусловно довео до распада коалиције и изласка ПУПС-а из тог посла”, додао је потпредседник Владе и председник ПУПС.

Он је нагласио да “изгледа да су неки потрошили своја олако дата обећања па им више не верује ни њихово бирачко тело”.

“Зато се сада окрећу социјално угроженим категоријама грађана којих се сете само пред изборе, најављујући катастрофу пензионера, а са жељом да прикажу себе као спасиоце. Не верујте им јер , они који су лагали јуче, лагаће и сутра”, закључио је Кркобабић.


Leave a Reply

Your email address will not be published.