У РУСКОМ ДОМУ УРУЧЕНЕ ПОВЕЉЕ “ЗЛАТНО ДОБА”

Потпредседник ПУПС-а и заменик градоначелника Београда Милан Кркобабић вечерас је у Руском дому, у оквиру Деветог фестивала стваралаштва старијих „Златно доба”, уручио награде и повеље за животно стваралаштво у области књижевног рада Матији Бећковићу и у области музичког рада Мири Васиљевић.

Заменик градоначелника Београда Милан Кркобабић приликом уручења повеље “Златно доба”
Заменик градоначелника Београда Милан Кркобабић и књижевник Матија Бећковић

Одлуку о овогодишњим добитницима донео је Уметнички савет фестивала, на предлог уметничких удружења и анкете корисника Геронтолошког центра Београд.

– Налазимо се на првој линији фронта на ком се води битка против биологије и генетике. То је битка коју учесници фестивала хоће да добију тако што и у седамдесетим, осамдесетим и деведесетим годинама активно стварају и живе онако како живе сви други људи – рекао је Милан Кркобабић.

Фестивал „Златно доба” проистекао је из потребе старијих да афирмишу своје стваралачке потенцијале и добију простор за окупљање, сусретање, дружење и међусобно подстицање. Београд је за својих 370.638 житеља старијих од 60 година установио манифестацију којом се промовише савремени приступ у решавању захтева и стандарда квалитета живота у старости, социјалне сигурности и људских права старих људи.


Leave a Reply

Your email address will not be published.