РУМА – КРКОБАБИЋ: ПЕНЗИОНЕРИ ДА ГЛАСАЈУ ЗА НОВИ ДОГОВОР СА ВУЧИЋЕМ

Председник Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) Милан Кркобабић позвао је данас у Руми пензионере, чланове њихових породице и запослене да 24. априла на изборима гласају за нови договор, гласају за Александра Вучића, који је, како је рекао, императив за будућност.

“24. априла, тог датума не идемо ни против кога, већ за нови договор, договор вас са Александром Вучићем који је императив за будућност, а само са тим договором Србија победјује, а само тако ми коначно добијамо”, казао је Кркобабић на предизборном скупу ПУПС-а у Руми.

Он је рекао да очекује и да запослени немају дилему коме ће на изборима дати свој глас, “а тај глас, заједно са гласом пензионера који припада ПУПС-у иде листи број један ‘Александар Вучић – Србија побеђује”.

“Победићемо ако пензионери направе коалицију само са собом, са сопственом породиом, са станарима у згради, улици, селу, граду и Србије, тада ћемо победити. Свака господја којој муж буде гласао за неку другу парију, нека се запита зашто је комшиница била убедљивија, а ако ти супруга гласа за неког другог ниси ни за ПУПС”, казао је Кркобабић.

Он је оценио да коалиција окупљена око Српске напредне странке (СНС) жели да свима буде партнер у животу.

Кркобабић је додао да су га многи нападали због тога што су пензије биле смањене, али је казао да у том тренутку није било питање да ли ће пензије бити мање или веће, него да ли ће их уопште бити.

Председник покрајинског одбора ПУПС-а Мирослав Шпановић рекао је да је само за три дана од оснивање кол центра обезбедјено 3.000 сигурних гласова пензионера, а да очекује да ће до избора бити 35.000 до 40.000 сигурних гласова из ПУПС-а.

“Наша изборна листа ће све заједно победити, јер је изборна листа ‘Александар Вучић – Србија победјује’ на политичкој сцени оно што је Новак Дјоковићу тенису”, казао је Шпановић.

Он је додао да се након избора очекују пробијање тунела кроз Фрушку Гору, сигурне цене пољопривредних производа, повећање наводњавања и изградњу заобилазнице око Ирига.

Функционер ПУПС-а Константин Арсеновић рекао је да су пензионери преживели цунами, да су пензије са 75 одсто смањене на 45 одсто, а потом и на 30 одсто, те је то био разлог због кога су они формирали ПУПС, да зауставе тај тренд и одлучили да пензија не буде социјална, већ економска категорија.

“Несрећна је држава у којој деца одлазе у иностранство, јадна је она држава у којој деца морају да издржавају родитеље, а још је тужнија она у којој пензионери хране своју децу… а наш је циљ да наша држава не буде ни јадна, ни тужна, ни несрећна, па смо се определили ка СНС и тој коалицији, јер она има снаге да учини да држава не буде таква”, казао је Арсеновић.

Председник Општинског одбора ПУПС-а Руми Крум Васев рекао је да одбор у Руми има циљ да се у општини оформи центар за социјалну заштиту, да се стоматолошке услуге прилагоде старима и да се реализују, једнократне, кварталне и годишње помоћи најугроженијим пензионерима.

На скупу је говорио и представник СНС Александар Мартиновић, који је казао да ће се сви удружити против коалиција око СНС-а ако буду имали сви заједно, макар један глас више и позвао све чланове ПУПС-а и градјане да се уједине око слободне и демократске Србије.

“Не смемо да се вратимо у 1990-е, када није водјена мудра политика, али ни у 2000. у време пљачкашке приватизације, када су пензије биле на најнижем нивоу, да они који су нас натерали на ове тешке мере поново додју на власт”, казао је Мартиновић.

Он је додао да није било ничег природнијег него да се уједине са ПУПС-ом, због заједничких циљева те две странке, пре свега социјалне правде.

Извор: Бета


Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.