ОДРЖАНА ТРЕЋА РАДНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА ПУПС

У суботу, 28. јуна 2014.године у Сава центру у Београду одржана је Трећа радна, изборна скупштина Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС). Од 982 позваних чланова, Скупштини су присуствовала 873 члана.

У свечаном делу, руководство Партије и чланове Скупштине поздравили су и пожелели успешан рад председник Социјалистичке партије Србије (СПС), први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, председник Јединствене Србије(ЈС) и градоначелник Јагодине Драган Марковић – Палма и министар за енергетику Александар Антић. У име пензионерских странака, са којима је у новембру 2013.године у Љубљани потписан Протокол о сарадњи, учеснике Скупштине поздравили су Павле Брглез, представник Демократске странке упокојенцев Словеније – ДЕСУС и Силвано Хреља – председник Хрватске странке умировљеника – ХСУ. На Скупштини је учествовала и делагација Странке уједињених пензионера Републике Српске, коју је предводио председник Илија Стеванчевић. У име домаћина госте и учеснике Скупштине поздравио је Профир Ранчић – Прока, заменик председника Градског одбора ПУПС Београда.

Госте и чланове Скупштине је у уводном излагању поздравио заменик председника Милан Кркобабић. Изнео је чињенице о досадашњим активностима и резултатима Партије између две скупштине, садашњем положају, улози и утицају парламентарне посланичке групе ПУПС као четврте по броју посланика у Скупштини Републике Србије, а посебно о наредним задацима и обавезама у политичком деловању у условима сложене економске ситуације у земљи.

У радном делу Скупштине, поводом избора председника Партије, вршилац дужности председника Извршног одбора Милорад Стошић известио је да је од 175 градских и општинских одбора, 170 предложило Председништву у писаној форми Милана Кркобабића, досадашњег заменика председника за председника ПУПС. На тај начин испуњени су статутарни услови да Председништво утврди предлог да Милан Кркобабић, буде једини кандидат за председника и предлог упути Главном одбору. На својој седници Главни одбор је утврдио предлог да Милан Кркобабић буде кандидат за председника и упутио предлог Скупштини ради избора.

Предлог је стављен на гласање члановима Скупштине и Милан Кркобабић је једногласно изабран за председника Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС).

У складу са статутарним овлашћењима и поступком, Скупштина је затим изабрала 50 чланова сталног састава Главног одбора, чланове Статутарне комисије и Надзорног одбора.

Чланови сталног састава Главног одбора изабрани са на основу предлога градских и општинских одбора у сразмери (Ужа Србије – 29 кандидата, Војводина – 8, Косово и Метохија – 1 и Београд – 12).

У Статутарну комисију је једногласно изабрано седам чланова по сразмери (Ужа Србија – 4, Војводина – 1, Београд – 2).

У Надзорни одбор је једногласно изабрано пет чланова по сразмери (Ужа Србија – 3, Војводина – 1, Београд – 1).

На основу одредби Статута, Главни одбор ће на седници у суботу 19. јула 2014. године у Сава Центру у Београду, на предлог Председника Партије, да изабере заменика председника Партије, потпредседнике Партије, као и председника, потпредседнике и чланове Извршног одбора.


Leave a Reply

Your email address will not be published.