ДОБАР ДАН НИШУ, ДОБАР ДАН СРБИЈИ

Даме и господо, драги пријатељи, поштовани чланови и симпатизери ПУПС-а, СПС-а и Јединствене Србије. Имам изузетну част и задовољство да Вас као Председник Градског Одбора ПУПС-а Ниша поздравим, зажелим пријатан данашњи дан на овој конвенцији.

Дозволите ми да у Ваше и у своје име поздравим руководство наших Партија и да им зажелим добродошлицу у Нишу, граду који је отворен за све добронамерне људе, нека се данас у Нишу осећају пријатно јер су међу својима, који им исказују пуно поверење и дају пуну подршку у остваривању заједничких циљева. Поздрављам Вас и у име 60.000 нишких пензионера, њихових породица и у име свих Нишлија. Посебно бих поздравио нашег председника Др. Јована Кркобабића, који данас због својих обавеза није са нама. Окупљајући се у оволиком броју ми смо показали да знамо шта нам је чинити и да ћемо урадити све оно што од нас очекују наши чланови и симпатизери.

ПУПС Ниша је након предходних избора добио шансу да заступа интересе пензионера и свих социјално угрожених категорија грађана у граду Нишу и Градским Општинама. Наши представници у органима власти од законодавне, извршне до управљачке веома одговорно раде на пословима који су им поверени у интересу не само пензионера већ свих грађана града Ниша. Све институције на чијем су челу наши представници, препознатљиве су по добром и конструктивном раду. Ту нема неправилности, нема афера и наша одредница ПАРТИЈА ЧАСНИХ НАМЕРА и потпуности је испуњена.

Радом наших представника у органима власти показали смо да се мора и мора радити у интересу грађана. Пупс Ниша се у потпуности придржава начела, ПУПС је Партија која испуњава своја обећања, јер све оно што смо обећали то смо и испунили и много више од тога.

– обезбедили смо бесплатан превпз за све старије од 70 година

– три године за редом обезбедили смо помоћ за све пензионере са најнижим пензијама

– обезбедили смо бесплатне чланске карте Народне Библиотеке за све грађане преко 65 година старости, за ђаке прваке и децу предшколског узраста

– реализовали више пројеката за ИРЛ лица

– обезбедили финансирање борачких и пензионерских организација

-покренули смо иницијативу за оснивање завода за герентологију.

Радом овог завода биће унапређена медицинска нега наших старијих суграђана и свакако запослиће се људи из медицинске струке.

Као члан Градског Већа у овом мандату примио сам и разговарао са преко 4.000 наших суграђана и у сарадњи са надлежним институцијама помогао у решавању њихових проблема. Кажу да кроз Градску Кућу толико грађана није примљено у протеклих 15 година. Проблеме смо решавали у мери у којој смо имали снаге у Скупштини и Већу. Према томе након ових избора захваљујући оствареним резултатима утростручити ћемо решавање проблема наших грађана. Нисмо решавали само појединачне проблеме грађана већ и проблеме колектива, предузећа, институција и свих оних који су нам се обратили за помоћ.

Својим радом потпредседник Владе Др. Јован Кркобабић исправио је неправду учињену радницима у вези повезивања стажа. Наиме, као резултат његовог ангажовања радницима је повезан стаж у укупном трајању од МИЛИОН година. Даћу Вам локални пример: сетимо се нашег “Грађевинара” од пре две године. Након 6 месеци њиховог штрајка ништа није урађено. Тек је након нашег ангажовања и моје иницијативе, уз неопходну помоћ потпредседника Владе Др. Јована Кркобабића решен проблем за преко 500 радника “Грађевинара” којима је повезан стаж па је 2/3 њих отишло у заслужену пензију.

Решавали смо проблеме радника “Нитекса”, “Јастребца”, “Нишфилма” и многих других нишких предузећа када у граду није било довољно слуха за њихове захтеве. Најскорији пример од пре само 15 дана када су синдикалци градских управа блокирали Скупштину и Градску Кућу тражећи решавање својих проблема. Незадовољне раднике сам примио и саслушао њихове проблеме. Резултат-након три дана су се вратили послу јер су им проблеми решени. Нема нерешивих проблема, само је ствар воље да се проблеми решавају.

У наредном периоду снагом наших гласова морамо се изборити

– за доследно поштовање Закона о ПИО, да пензије буду редовне и да се редовно усклађују са платама у јавном сектору

– да социјалну политику Београда и Ниша пресликамо на целу Србију

– да закон о социјалном предузетништву спроведемо на локалном нивоу

– покренућемо иницијативу за дневни боравак за старије особе

– да за сваку МО пензионера обезбедимо клуб пензионера, где ће се окупљати и дружити а ту нема много посла, само треба очистити просторије, окречити и заменити сијалице јер смо ми те зграде одавно изградили, само што нам их не дају да их користимо

– да се оснивањем Универзитета Трећег Доба омогући свима који желе да доживотно уче

– да кроз Покрет Трећег Доба организујемо све спортске, културне, здравствене и друге садржаје људи трећег доба

Улазимо у период када треба да будемо још организованији и јединственији, само тако можемо задржати остварено и учешћем у власти допринесемо даљем побољшању статусног и материјалног положаја пензионера, старијих људи у целини и свих социјално угрожених категорија становништва.

Позивам Вас да 6. Маја у што већем броју изађемо на изборе, заокружимо наше листе и да 7. Маја имамо нашег Председника државе и већину у свим скупштина и Републичком Парламенту.

Још једном Вас срдачно поздрављам и желим Вам пуно здравља, личну и породичну срећу. ЖИВЕЛИ


Leave a Reply

Your email address will not be published.