ПУПСОВА АЗБУКА ЗА СПАС ЋИРИЛИЦЕ

Партија уједињених пензионера Србије сматра да је последњи час да се на високо место приоритета државне политике, и то у најскорије могуће време, стави питање очувања све угроженије ћирилице!

Због тога смо одлучили да током априла, сваког дана, објављујемо ПУПС-ову азбуку за спас ћирилице, којом упозоравамо на кључне проблеме са којим се српско писмо суочава.

Данас је ред на слово С под којим упозоравамо да однос према ћирилици заправо одсликава укупан однос према српском националном идентитету.

СРБИЈА

За сваку државу која држи до себе неговање кључних националних вредности представља нешто што се никад не доводи у питање. Србија, међутим, све више личи на државу којој није превише стало да сачува оно за шта су се наши преци уз велике жртве изборили.

Споменици јунацима ослободилачких ратова су запуштени, гробови ратника у корову, деца једва нешто да знају о Немањићима, а језик се из дана у дан квари разним туђицама.

У таквој атмосфери не чуди што се Вуковом ћирилицом никад није мање писало у њеној двовековној историји. ПУПС ће, као национално одговорна странка, снажно инсистирати да се овакво стање под хитно промени, јер знамо да Србија има чиме да се поноси.


Leave a Reply

Your email address will not be published.