ПУПСОВА АЗБУКА ЗА СПАС ЋИРИЛИЦЕ

Партија уједињених пензионера Србије сматра да је последњи час да се на високо место приоритета државне политике, и то у најскорије могуће време, стави питање очувања све угроженије ћирилице! Због тога смо одлучили да током априла, сваког дана, објављујемо ПУПС-ову азбуку за спас ћирилице, којом упозоравамо на кључне проблеме са којим се српско писмо суочава.

Данас је ред на слово E под којим говоримо о безразложном страху да улазак у Европу значи одрицање од националног идентитета.

ЕВРОПА

Велика је заблуда да Европа тражи од Србије да се одрекне ћирилице и да ће нас боље разумети ако пређемо на латиницу. Напротив. У свим актима Европске уније истиче се да државе чланице треба да воде рачуна о свом језику и писму. Као илустрацију да је ћирилица добродошла у Европи, најбоље сведочи натпис на улазу у Европски парламент у Бриселу где је на табли, између свих језика држава чланица, назив ове установе на првом месту истакнут на бугарској ћирилици.

Једно реаговање на ПУПСОВА АЗБУКА ЗА СПАС ЋИРИЛИЦЕ

  1. Поштовани,
    Наравно да је ћирилично писмо угрожено.Ово је резултат не заинтересованости Власти и образовних институција. Овај компјутер има разна писма само га треба исправно користити. За коришћење потребно је образовање и поштовање матерњег језика и писма.
    Био сам писар (1975.год)једном од Ваших подпреседника у време када је био официр у једној касарни ЈНА. Писао сам његове подсетнике ћирилицом. Остао је доследан до краја.

Подели на Фејсбуку

Facebook Share

Tweet

Google Buzz