ВРЕМЕ ПРЕД НАМА ЈЕ ВРЕМЕ ДАВАЊА

На традиционалној осмомартовској хуманитарној аукцији слика, која се одржава под покровитељсвом Кабинета Милана Кркобабића, заменика градоначелника Београда ове године прикупљено је 980.000 динара, а сав приход намењен је одељењу за дементна лица при Дому пензионера Бежанијска коса.

Овогодишња аукција одржана је под називом „Десет Нај српских сликарки – хуманост на делу“, поводом Међународног дана жена. Овом приликом, заменик градоначелника Београда Милан Кркобабић присутнима се обратио речима:

– Покренули смо ову иницијативу, удахнули јој живот и она ће живети независно од нас. Данас, ви који сте овде сте људи који схватају да поред нас живе и неки други људи, и да тим неким другим људима, треба помоћи. Без вас ово не би било могуће. Надам се, да ће ваш пример надахнути и оне богате и моћне, појединце и корпорације, који живе ту негде око нас, да схвате да похлепа има своју границу и да ово време које је пред нама, јесте, и мора да буде време давања – рекао је Кркобабић, и још једном изразио захвалност свима који учествују у овој аукцији.

На аукцији се надметало више компанија и појединаца за десет сликарских остварења наших познатих уметника. По завршетку аукције организован је свечани коктел коме је присуствовао велики број јавних личности и специјалних званица.

Скупштина Града Београда и Балкан медиа тим до сада су организовали четири врло успешне и медијски пропраћене аукције слика: „Божићна аукција“ сликара Владана Суботића, Осмомартовска аукција слика „Десет нај сликарки Србије нашој деци” и аукција „Из приватних колекција познатих личности“ у јуну и децембру прошле године. На наведеним манифестацијама прикупљено је преко 4.000.000 динара за обнову дневних боравака за децу и омладину оболелу од аутизма, организацију летовања деце из колективних центара Београда, као и за побољшање услова боравка у Прихватилишту за одрасла и стара лица у Кумодрашкој улици.


Leave a Reply

Your email address will not be published.