ПУПС ПОТПИСАО КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ СА СПС И ЈС

ПУПС, Социјалистичка партија Србије и Јединствена Србија потписали су данас коалициони споразум, а циљ те коалиције је да освоји дупло више гласова на парламентарним изборима него 2008. године.

На заједничкој конференцији за новинаре, саопштено је да је договорено да СПС припадне 142 места на изборној листи, ПУПС 68, а ЈС 40.

Изборна листа носиће име „Ивица Дачић – СПС – ПУПС – ЈС“ док ће носилац изборне листе за Београд бити Милан Кркобабић из ПУПС.

Председник ПУПС-а Јован Кркобабић оценио је коалицију изузетно јаком и рекао:

«Створена је јака и у народу призната политичка снага. Ми смо јединствена коалиција и ПУПС је, у оквиру ње, ојачан далеко изнад 2008. године, а ни на који начин не размишљамо о ситним процентима. Народ је препознао шта је ко радио, ко је обећавао, а ко лагао. Као коалиција излазимо са потпуно чистим програмом државе социјалне правде, програмом који ће најугроженије слојеве дићи на ниво достојанства. Очекујем резултат који ће бити највеће изненађење у Србији».

Председник социјалиста је нагласио да је време потрврдило сву виталност коалиције, без чијих би одлука, како тврди, политичка сцена „била другачија“. Он очекује да ће идентичан коалициони споразум бити склопљен у свим општинама, а тамо где буде могуће коалицији могу да приступе и друге странке.

„Ми не идемо на изборе да бисмо били трећи него да победимо Тадића и Николића, и демократе и напредњаке, јер имали су довољно времена и једни и други да покажу да су бољи. Без обзира шта они говоре интереси те две странке су веома слични и народ се не може преварити. Зато ми излазимо на изборе, јаки СПС – ПУПС –ЈС. 15% гласова ће бити незаобилазан фактор на политичкој сцени. То је чињеница која стоји пред нама у наредном периоду.“

Председник ЈС је, такође, сигуран у будућност коалиције СПС-ПУПС-ЈС. Марковић тврди да је она проверена, једина која је кроз претходни четворогодишњи период прошла без свађа.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.