МИЛАН КРКОБАБИЋ: БЕОГРАД ПОНОВО У БЕЛОМ 12. МАЈА

Милан Кркобабић, заменик градоначелника Београда и почасни председник Организационог одбора “Колективног венчања 2012” састао се данас са члановима Организационог одбора на коме је постигнут договор да се 14. по реду традиционално веначње парова испред Скупштине града, ове године одржи 12. маја.

– Крећемо са одбројавањем до 12. маја за када је заказано 14. колективно венчање, где очекујемо 200 парова испред Скупштине града. Најмлађи пар, ове године, има по 19 година, а најстарији по 65 година. Као и претходних година парови нам стижу из свих крајева наше земље, а међу њима ће бити и оних који су, на жалост, избегли или расељени. Очекујем да ће ове године бити бар за нијансу још лепше, веселије и срећније. Организациони одбор ће учинити све да ти млади људи крену у нови живот, а да Београд поново пошаље поруку и лепу слику и овој земљи и свету. Подећам да ова манифестација идуће године слави јубилеј, 15 година од њеног оснивања – рекао је Кркобабић.

По његовим речима за сада је пријављен 101 пар, а међу 99 парова који тек треба да се пријаве могуће је да буде и странаца, као и прошле године.

– То би била лепа порука из Београда, из Београда у белом – додао је Кркобабић.

Од до сада пријављених, четири пара ће на дан венчања прославити рођендан. Једанаест парова очекује бебу, а четрнаесторо деце ће присуствовати венчању својих родитеља. Просек година до сада пријављених парова је између 25 и 30 година.


Leave a Reply

Your email address will not be published.