ЧЕКА НАС ПОСАО НА УТЕМЕЉЕЊУ СОЦИЈАЛНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА – СТВАРАМО ШАНСУ ЗА ОНЕ КОЈЕ НИКО НЕЋЕ

Први сајам социјалне заштите у нашој земљи на којем су представљени резултати у области социјалне заштите током реформског процеса одржан је данас на Београдском сајму. Отварању је присуствовао заменик градоначелника Београда Милан Кркобабић који је обраћајући се присутнима изразио посебно задовољство што присуствује отварању првог Сајма овог профила код нас.

„Пред нама је посао на утемељивању социјалног предузетништва у Србији. Велико ми је задовољство што сам учествовао у изради Нацрта поменутог закона за који смо добили подршку и од министра Љајића. Убеђен сам да ће следећи Сајам потврдити наше уверење и да ће велики број оних, које на жалост нико неће, идуће године овде, заједно са нама констатовати да је пројекат социјалног предузетништва у потпуности заживео. Закон о социјалном предузетништву предвиђа да се један одсто становништва уз помоћ надлежних институција запосли, што у овом тренутку представља шансу за око 70.000 људи из тешко запосливих категорија друштва“, рекао је Кркобабић.

На Сајму је учествовало више од 130 излагача, као и бројни гости из иностранства, међу којима и представник Европске Уније у Србији Венсан Дежер.

Међу учесницима су били и представници невадиног сектора који пружају услуге социјалне заштите деци, младима, жртвама насиља, трговине људима, старима, као и општине и градови у којим су отворенио дневни боравци за децу, особе са инвалидитетом, помоћ у кући за старе…


Comments

  • Wow, marvelous weblog format! How lengthy have you
    ever been blogging for? you made blogging look easy.
    The entire look of your web site is wonderful, let alone the content material!

    You can see similar here sklep internetowy

Leave a Reply

Your email address will not be published.