ПУПС ЈЕ ГАРАНТ СИГУРНОСТИ ПЕНЗИОНЕРА И ДРУГИХ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ КАТЕГОРИЈА ГРАЂАНА

Да ли сматрате да ПУПС и у случају самосталног изласка на предстојеће изборе може да пређе цензус и на чему заснивате своја очекивања?

Резултате које смо остварили у овом мандату врло су видљиви и препознатљви код грађана Србије. Само да наведем неколико битних ствари: редовна исплата пензија и њихово редовно ускладјивање са зарадама у јавном сектору, социјална политика која је остварена у Београду и другим местима је такође у јавности врло позитивно оцењена, без обзира на продубљену економску кризу гарантујемо редовну исплату пензија у 2012. години и њихово редовно ускладјивање по закону. Према томе, ПУПС је гарант сигурности пензионера и других социјално угрожених категорија грађана. Зато смо сигурни да ће нам на предстојећим изборима поклонити пуно поверење јер уместо обећања ми смо све што смо рекли и извршили и зато не размишљамо о цензусу.

Да ли је СНС прихватљив политчки савезник и да ли би сте ушли у владу коју би они формирали у случају доброг изборног резултата?

Да мало окренем ово ваше питање. Ми смо сигурни у добар изборни резултат. Не ослањамо се на случајност. Радимо врло одговорно и озбиљно. СНС је озбиљна странка на политичкој сцени Србије и она је значајан партнер за разговоре у истој равни као и друге највеће странке. Заједничко формирање Владе зависиће пре свега од усаглашености и прихватљивости програма. Иначе сигуран сам да ниједна партија појединачно не може формирати владу. То ће обавезно бити коалиција, а каква и ко са ким – видећемо.

Колико је према Вашој оцени смислена квалификација Драгана Марковића Палме да су он и Ивица Дачић као фудбалери Барселоне Меси и Ћави и колико је према Вашем мишљењу добро износити такве коментаре у јавности?

Свако има право да износи своје мишљење и поређење и сам процењује да ли је то смислено или не.

Недавно сте изјавили да ћете одлуку о евентуалној коалицији са неком од других страна донети до расписивања избора. Шта Вас кочи да се договорите?

Разговори са странкама су у току и након завршетка донећемо одлуку. Морате разумети да се ради о процесу договарања са више странака а за то је потребно и време.

Да ли би сте у новој влади прихватили фуинкцију премијера Србије?

Не волим да одговарам на хипотетичка питања: шта би било – кад би било. За овако озбиљне ствари најмање се поставља питање ко ће бити председник Владе. За мене је важније како ће и шта ће та влада да ради.

ПУПС сви повезују са пензионерима. Колико сте у претходном периоду радили на подмлађивању страначког кадра и колико сте у томе успели?

ПУПС је одговорна државотворна партија и врло смо заинтересовани за укупно стање у земљи и самим тим у нашем фокусу су све категорије грађана и њихови проблеми. Наравно да смо посебно заинтересовани за социјално најугроженији део становништва јер као партија која се бори за социјалну правду увек то има на првом месту. Зато данас ПУПС у свакој општинској организацији има чланство из свих ових категорија грађана.

Да ли Вам смета што по појединим забавним емисијама и штампаним медијима често збијају шале на рачун Ваших година?

Ја сам васпитан да старије поштујем и они код мене никада нису били предмет неке недоличне шале. Напротив од старијих сам, захваљујући њиховом стручном, радном и мисаоном искуству научио све што данас знам. Забавне емисије и штампани медији, поред осталог, не баве се само озбиљним стварима него и шалама на рачун неких личности и појава што је корисно и пожељно. То улепшава живот, тиме се лакше подносе тешкоће. Притом важно је да у томе постоји мера, изоштрен осећај одворности шта се каже и напише.

Интервју преузет са интернет сајта www.glasackakutija.com


Leave a Reply

Your email address will not be published.