КРКОБАБИЋ ПОСЕТИО ИЗБЕГЛИЧКИ ЦЕНТАР У КРЊАЧИ

Милан Кркобабић, потпредседник ПУПС-а и заменик градоначелника Београда обишао је данас избегличи центар у Крњачи. Кркобабић је овом приликом поново најавио да до следећег лета ни један колективни центар у Београду неће остати.

– До сада смо три затворили, овај ваш и још два, у Земуну и Калуђерици биће на пролеће затворени. Изналажење крова над главом и запослење за најугроженије су приоритети којима ће се бавити градски повереник за избеглице – рекао је Кркобабић.

У периоду од 01.07.2011. године до 25.08.2011. године у сарадњи са Комесаријатом за избеглице затворена су три формална колективна центра Авала, Обреновац и Лештане. Преостала су три формална колективна центра на територији града Београда, у седећим насељима: Калуђерица, Крњача и Земун.

Кркобабић се приликом посете избегличком насељу у Крњачи осврнуо се на актуелну политичку ситуацију везану за Косово и Метохију и позвао званичнике који воде политику и преговоре у земљи да морају врло добро да пазе да не добију нове избеглице са Космета.

– Било би добро да они људи који данас воде преговоре са Приштином, уместо у кафиће дођу овде мало код вас, да овде проведу дан-два, да чују и да виде шта вам се дешава па да онда одређују судбину оних људи на барикадама. Они људи на северу Космета треба врло добро да знају шта их чека, ако оду оданде. А то је овај живот који ви имате овде, а ово овде се тешко може и назвати неким животом – изјавио је Кркобабић.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.