КРКОБАБИЋ: Још 155 лепих кућа широм Србије добија младе власнике

„Још 155 лепих кућа широм Србије добија младе власнике. Посебно нас радује што има породица са великим бројем деце“ изјавио је министар Милан Кркобабић, након што су данас одобрени нови захтеви за куповину сесоких кућа са окућницом.

Кров над главом добиће још 226 одраслих и више од 90 малишана. Међу породицама које одлазе у насеља чак 49 јединица локалне самоуправе широм Србије, од Сомбора до Гаџиног Хана, Косијерића и Пирота, има их и са петоро, шесторо па и више деце! У селу Крушчић, у Општини Кула, обезбеђен је дом за самохрану мајку са осморо деце, а у селима Кикинде и Зрењанина скућиће се две седмочлане породице.

Према речима заменика председника Комисије агроекономисте Милана Пространа, по броју додељених кућа предњаче Сомбор са 16 и Оџаци са 12, али ће оживети и 10 напуштених домова у селима Сурдулице, Владичиног Хана, Блаца и Врања. У сомбороско село Бездан  уселиће се четири породице.

„Чињеница је да се овај програм укоренио, да даје изузетне ефекте и да би као такав требало још дуго да траје. Има изузетан стратегијски, развојни и демографски значај“-рекао је Простран и додао да ће овога пута највећа кућа од 248 квадрата и са око 14 ари плаца ускоро постати дом породице у Стапару код Сомбора.

Највећа окућница од око 64 ара припала је појединцу у Боки код Сечња. И овога пута је најјефтинија кућа купљена у Житишту у селу Бегејци за 415,4 хиљада динара.

Са данашњих 155 одобрених домова, укупна цифра оживелих напуштених кућа попела се на 2.905.