КРКОБАБИЋ: Додељено првих 100 кућа ове године. Настављамо.

„Кућа и хектар окућнице у Тополи само је једна у низу од 100 новододељених кућа широм Србије. Интересовање не јењава. А новца ће бити за све“, поручио је министар Милан Кркобабић, након што су данас одобрени први овогодишњи захтеви за куповину сеоских кућа са окућницом. Међу породицама које одлазе у чак 73 села, шест их је са по троје и четворо деце.

„Највећа кућа од 228 квадрата и са око 30 ари плаца ускоро ће постати дом породице у Бегејцима код Житишта. Данашњи добитници одлазе у 41 јединицу локалне самоуправе. Село које овог пута предњачи по броју нових комшија је Товаришево у Кањижи, где ће се скућити четири породице“, изјавио је председник Комисије, ректор Београдског универзитета проф. др Владан Ђокић.

Иако је максималан износ који се одобрава 1,2 милиона динара, и даље могу да се нађу доста повољније куће, па је тако породица у Старој Моравици код Бачке Тополе пронашла за себе дом од 91 квадрат и окућницом од око 5 ари, за само 703.000 динара.

Најбржи са пријавом на овогодишњи конкурс били су житељи већ добро познате Жељуше код Димитровграда, где ће се уз данас додељене још две куће, укупан број попети на 14.

После данашње комисије ближи се 3.000. оживела сеоска кућа.