КРКОБАБИЋ у Александровцу

„Ово није само насељавање празних кућа. Ово је више од тога. То су прави домови за младе породице, њихов нови почетак. Готово 3.000 породица широм Србије стекло је свој кров над главом. Настављамо заједно, јер ви то тражите и очекујете“, поручио је Милан Кркобабић, министар за бригу о селу, у посети породици Ћосић, Владици и Сањи у селу Венчац, који имају четворо деце и који су купили кућу захваљујући средствима Министарства за бригу о селу.

„Нисам веровао да ће нам се догодоти толика срећа! Супруга и ја смо навикли да све стичемо великим радом, да се за све намучимо и да нам ништа не пада са неба. Захвални смо министру Кркобабићу на идеји која мења животе људима. Нама сигурно јесте. Остварили смо највећи сан – коначно имамо свој кров над главом и своји смо на своме. Колико год да смо били разумни и сложни, живот у зајединици, где простор дели четири генерације је претежак и за најскромније и најразумније. Продисали смо у свом дому и сви добили простор који нам је био неопходан. Сада ће све бити лакше и са правим смислом“, рекао је Владица Ћосић, глава ове шесточлане породице.

Министар је данас у радној посети Расинском управном округу, Александровцу и тамошњим селима, разговорао са челницима ове општине о програмима за побољшање услова живота и рада сеоског становништва и могућностима развоја чак 55 села колико их броји ова општина окружена планинама Гоч, Копаоник и Јастребац.

Председница општине Јелена Пауновић захвалила је министру на посети и изразила захвалност на подршци коју им ово Министарство пружа својим програмима: „Од почетка Програма насељавања напуштених сеоских кућа 10 породица се скућило у селима Александровца. На другом јавном конкурсу 2021. године добили смо минибус којим се од тада бесплатно превозе житељи сеоских насеља. Захваљујући трећем програму Министарства за бригу о селу претходне две године организовали смо манифестацију Михољски сусрети села, а са око 7,5 милиона дианара помогнут је рад и једне земљорадничке задруге.“

Да линије бесплатног превоза сељана минибусем функционишу беспрекорно уверио се и министар Кркобабић током вожње овим возилом.