Кркобабић: Не сме да буде ни нових деоба ни нових сеоба Срба

,,Напетост, сукоби и ескалација – све то за наше људе на Косову и Метохији значи само једно: да им је ,,догорело до ноката’’.

Наставак преговора је императив, пре свега, са земљама Квинте, на челу са Сједињеним Америчким Државама. Оне морају бити поуздан гарант безбедности Срба на Косову и Метохији. А што се нас из ПУПС-а тиче, не сме да буде ни нових деоба ни нових сеоба Срба!’’ – изјавио је председник ПУПС-а – Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије на скупу у Крагујевцу.

Велики скуп у оквиру јесењег Каравана ПУПС-а под слоганом „Нова прерасподела народних пара“ окупио је функционере и активисте те партије из 22 градска и општинска одбора Подунавског, Браничевског, Шумадијског и Поморавског округа.

Потпредседник ПУПС-а проф. др Владимир Гоати образложио је институте нове социјалне политике  за коју ће се ПУПС залагати у складу са прокламованим вредносним ставом „Праведна прерасподела народних пара“, а то су социјална – гарантована пензија и 13. пензија.

Скупу су се обратили чланови највишег руководства – заменик председника Хаџи Милорад Стошић, потпредседник партије и председник Покрајинског одбора АП Војводине Мирослав Шпановић, потпредседник ПУПС-а Стефан Кркобабић, председник Извршног одбора (ИО) Ило Михајловски, потпредседник ИО Драган Станојевић, председница Женске мреже ПУПС-а  Мира Јовановић и чланови Извршног одбора Милан Младеновић и Славко Цветковић.

На скупу је истакнуто да је 130 општинских и градских одбора ПУПС-а широм Србије, акционо оспособљено и да спремно улазе у завршну фазу припрема за предстојеће изборе на свим нивоима.

Скупу су присуствовали и потпредседници партије: Стојан Босић, Ристо Костов, Владан Ђукић и домаћин Ратко Томашевић, као и чланица Извршног одбора Снежана Петровић.