Стефан Кркобабић – Србији су потребна деца а не расизам и еугеника

,,Србија има озбиљне демографске проблеме, постајемо друштво и нација старих и сваки покушај повећања стопе наталитета злата је вредан. Вантелесна оплодња са донираним материјалом је посебно важна, јер даје могућност женама до 45 година старости да се остваре у најлепшој могућој животној улози – да буду мајке” – изјавио је шеф посланичке групе ПУПС-солидарност и правда Стефан Кркобабић.

Он је напоменуо да ће оваква позитивна пракса коначно бити могућа и у нашој земљи, али и да не може да схвати да у домаћој јавности и даље постоје људи који нису искорачили из Средњег века и који својом затуцаношћу, без трунке знања залазе у овако важне теме о којима је медицинска струка одавно рекла све афирмативно.

,,Приче о генетској структури деце рођене вантелесном оплодњом уз помоћ увезеног репродуктивног материјала недвосмислени су изрази расизма и еугенике најгоре врсте. Срамотно је да у нашем друштву, које је и само било жртва таквих идеја током Другог светског рата, постоје људи који желе да раде исте те ствари у 21. веку. Бити против рађања деце у земљи која се деценијама суочава са белом кугом равно је злочину” – закључио је Кркобабић.