ИЗНЕНАЂЕЊЕ У МАЈДАНПЕКУ: ПОТПИСЕ СКУПИЛИ САМО ПУПС И СНС

Према одлуци Скупштине Србије у Мајданпеку ће се 2. септембра одржати избори за локалну скупштину. У прошлом сазиву парламента у Мајданпеку (чини га 31 посланик) Српска напредна странка имала је 17 места, Демократска странка осам, коалиција СПС, ПУПС, ЈС и СДПС пет док је Влашка странка освојила један мандат.

Коалициона прекомпозиција на републичком нивоу, настала тако што је Партија уједињених пензионера напустила блок предвођен СПС-ом и потписала коалициони споразум са Српском напредном странком, рефлектује се, очекивано, и на локалу, па је на изборе у Мајданпеку, договором у врху СНС-а и ПУПС-а, одлучено да се иде самостално, одвојеним листама. И шта се догодило?

Уочи проглашења листа регистровано је да су само Српска напредна странка и Партија уједињених пензионера Србије скупиле неопходан број потписа за излазак на изборе.Велико је изненађење да то не успева Дачићу и његовима, док је Милан Кркобабић, са својим ПУПС-ом тај посао обавио у рекордно кратком року.

– Ово што се догађа ипак није изненађење. Ми социјалисти у унутрашњости трудимо се колико можемо али то није довољно без јаче активности врха странке на локалу. Можда ви у Београду немате тај утисак али Кркобабић је стално на терену, оснива задруге, обилази села, оживљава дух задругарства, и тај његов труд је код народа регистрован, па тако можемо да објаснимо ово што се догађа у Мајданпеку – изјавио је активиста СПС из овог краја, Милован Савковић.

Иначе, према последњим истраживањима, Партија уједињених пензионера Србије има подршку 3,5 одсто бирачког тела Србије. Напредњаци су и даље изузетно убедљиви, са чак 54 одсто.

(преузето: “Република“; извор: intermagazin.rs)


Leave a Reply

Your email address will not be published.