ПУПСОВА АЗБУКА ЗА СПАС ЋИРИЛИЦЕ

Партија уједињених пензионера Србије сматра да је последњи час да се на високо место приоритета државне политике, и то у најскорије могуће време, стави питање очувања све угроженије ћирилице!

Због тога смо одлучили да током априла, сваког дана, објављујемо ПУПС-ову азбуку за спас ћирилице, којом упозоравамо на кључне проблеме са којим се српско писмо суочава.

Данас је ред на слово П под којим подсећамо јавност на оно што је наша партија чинила и чини за спас ћирилице.

ПУПС

Партија уједињених пензионера Србије већ дужи период покушава да на дневни ред српске политике стави питање очувања националног идентитета.

Отворили смо проблем запуштених споменика српским јунацима из Првог светског рата и потребе за њихову обнову и редовно одржавање, а исто тако скренули пажњу на недопустив третман ћирилице у јавној употреби.

Конкретно, тражили смо да се нађе решење за неравноправан положај националног писма у мобилној телефонији, где се вишеструко скупље тарифирају поруке послате ћирилицом у односу на “ошишану” латиницу.

Тражили смо да се укину или смање поједини намети за оне који истакну назив фирме на ћирилици.

Предложили смо да се стимулишу они који се оглашавају у медијима на ћирилици.

Иницирали смо да се уведе посебан дан, па и цео месец током којег ће се сви позабавити тражењем најоптималнијег решења да ћирилица добије место у српском друштву које заслужује.

Од ових и бројних других захтева, предлога и иницијатива ПУПС нема намеру да одустане.


Leave a Reply

Your email address will not be published.