ЗВАНИЧНИ РАЗГОВОРИ ПУПС-а, СПС и ЈС О ИЗБОРНОЈ КОАЛИЦИЈИ ЈОШ НИСУ ПОЧЕЛИ

Медијске спекулације о захтевима ПУПС за позиције у извршној власти после избора једноставно нису тачне. У овој фази предизборних припрема, бесмислено би било уопште бавити се темом кадровских решења и оно што се пише о нашим наводним жељама је банализација.

Пре свега, да коначно разјаснимо и то, званични разговори наше партије са СПС још нису ни почели – каже за Данас потпредседник ПУПС Милан Кркобабић поводом писања појединих медија о томе да партија пензионера увелико преговара са социјалистима о заједничком изласку на изборе и да за себе тражи фотеље потпредседника нове владе и министра финансија.
Милан Кркобабић најављује да би званични разговори лидера ПУПС, СПС и Јединствене Србије Јована Кркобабића, Ивице Дачића и Драгана Марковића Палме о евентуалној изборној коалицији требало да почну тек за десет до петнаест дана. Сви њихови контакти до тада могу се сматрати само неформалним, односно повезаним пре свега с деловањем савеза те три странке у актуелној Влади Србије.

Кркобабић уједно наглашава да постизборна кадровска намештења у влади и њеним органима нису тема за ПУПС у периоду пре избора. „Ова фаза разговора треба да буде посвећена пре свега дефинисању заједничке програмске платформе и политике. Што се тиче ПУПС, наши евентуални партнери треба да се сагласе с три приоритета од којих ни по коју цену не одустајемо – да пензије прате плате и да буду редовне, да социјална политика града Београда буде модел за целу Србију и да се усвоји закон о социјалном предузетништву, који су до данас подржали ДС, Расим Љајић и напредњаци“, објашњава Кркобабић.

Кркобабић инсистира на томе да ће извршна власт бити тема онда када се буду знали изборни резултати, не пре тога, како се у појединим медијима спекулише. „Резултат изборне коалиције биће улазница за преговоре о новој влади. Самим тим је било каква прича о фотељама у овом тренутку бесмислена. Кадровска решења долазе на ред тек након избора и ПУПС ће о њима разговарати са оном политичком опцијом која од грађана добије мандат за формирање владе. По свему судећи, ни то нема везе са нашим жељама, то ће бити или Демократска странка или Српска напредна странка“, закључује Милан Кркобабић у разговору за Данас.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.