ОДРЖАН ГЛАВНИ ОДБОР ПУПС-а

Партија уједињних Пензионера Србије (ПУПС) одржала је данас Главни одбор странке на коме је др Јовану Кркобабићу, председнику странке дат мандат да започне преговоре о могућим предизборним колаицијама.

– Водићемо разговоре са свим партијама, а одлуку о могућим коалицијама ћемо донети када чујемо њихове ставове који морају бити блиски нашем програму. А то је заштита социјално угрожених, пре свега 1,7 милиона пензионера и још око милион избеглих, прогнаних и других социјално угрожених категорија становништва.

Међутим, озбиљно се припремамо и да самостално изађемо на изборе – рекао је Кркобабић, а члановима Главног одбора поручио да очекује “да ПУПС после следећих избора, има пет пута више посланика него што има данас.”

У уводној речи др Кркобабић се осврнуо се тренутни положај Србије у односу на Европску унију.

– Србија је испунила све услове да добије статус кандидата чак и више од неких земаља које су чланице ЕУ. Нове услове не можемо да прихватитимо, нарочито не онај који се зове одрицање Србије од Србије. Уосталом, ми смо физички део европске заједнице народа и то се не може игнорисати – рекао је Кркобабић.

Говорећи о досадашњим резулатима ПУПС-а, др Кркобабић је истакао да је “ПУПС једина странка која је реализовала све што је и обећала грађанима на почетку свог мандата у Влади Србије и додао да “неке странке, које су очигледно већ у предизборној кампњи користе резултате ПУПС-а.”

На седници Главног одбора предстваљен је нови Економски план странке као и Нацрт закона о социјалном предузетништву који је презенотовао Милан Кркобабић, потпредседник странке.

Он је том приликом изјавио да је усвајање овог закона решење за социјално угрожене категорије становништва, којима би усвајње овог закона обезбедило могућност да се запосле.

На данас одржаном Главном одбору ПУПС-а именовани су нови чланови Главног одбора, а презентован је и финансијски извештај странке. Пред почетак седнице чланови ГО одали су пошту минутом ћутања преминулим члановима тог одбора од последње седнице до данас.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.