ПУПС САМОСТАЛНО НА ИЗБОРЕ

Партија уједињених пензионера Србије спремна је да на предстојеће изборе изађе самостално, рекао потпредседник ПУПС-а Милан Кркобабић. О евентуалним коалицијама одлучиће се када за то дође време, напомиње Кркобабић.

Са скупа свих београдских одбора ПУПС-а и Центру “Сава”

Потпредседник Партије уједињених пензионера Милан Кркобабић поручио је да је та странка спремна да самостално иде на изборе, додавши да ће се о евентуалним коалицијама одлучивати када за то доће време.

“Да ли ћемо ићи са неким у коалицију, рано је прејудицирати, о томе ћемо одлучивати када дође време, али чинимо све да без икаквих проблема партија самостално пређе цензус”, рекао је Кркобабић у паузи скупа свих београдских одбора ПУПС-а у Центру “Сава”.

Кркобабић је додао да је та странка незадовољна ситуацијом у земљи, пре свега великим бројем незапослених и пензионера на ивици егзистенције.
“Међутим, ПУПС није незадвољан коалиционим партнерима – СПС-ом и ЈС-ом”, истакао је потпредседнк те странке.

Према његовим речима, Србији је потребно “велико спремање, али не отварање прозора и проветравање, већ спремање које подразумева да оно што иде на таван и оде на таван, оно што треба да буде у подруму буде у подруму и да се зна где је место за отпад”.

“Потребно је да се решавају конкретни пробеми и зато треба више пажње посветити социјалном преузетништву, запошљавању и покретању привреде”, сматра Кркобабић.
Осврнувши се на сазнања о намерама појединих групација да праве нереде током протеклог викенда у Београду, Кркобабић је оценио да такве групе не треба да постоје, а да је власт имала четири године да их “смести тамо где им је место”.

Кркобабић, који је и заменик градоначелника Београда, рекао је да се ПУПС од 2008. године на нивоу града, поред осталог, изборио да пензије прате раст плата, да пензионери који имају примања мања од 16.000 динара добију 13. пензију, као и да старији од 65 година имају бесплатан превоз.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.