ДЕЦА ИЗ КОЛЕКТИВНИХ ЦЕНТАРА ОТПУТОВАЛА НА ЛЕТОВАЊЕ

Основци из шест колективних центара са територије града данас су отпутовали на одмор у објекте Центра дечјих летовалишта и опоравилишта града Београда Митровац на Тари и Букуља у Аранђеловцу. Основце су испратили и пожелели им срећан пут чланови Градског већа Јована Механџић и Дарко Божић, градски секретар за социјалну заштиту Владан Ђукић и повереник за избеглице града Миодраг Прибиловић.

Деца из колективних центара непосредно пре пута на летовање

Члан Градског већа Дарко Божић је рекао да је новац за летовање 49 деце прикупљен на аукцији слика која је одржана 20. јуна на Светски дан избеглих и интерно расељених лица.

Посета повереника за избеглице летовалишту Букуља

– То је била хуманитарна аукција, где су познате личности из својих колекција даровале слике. Аукција је организована на иницијативу заменика градоначелника Милана Кркобабића и тада је прикупљено 780.000 динара. Уз тај новац град је један део издвојио из буџета, што је било довољно да та деца оду на одмор. Град је ове године послао на одмор више од 1.000 деце из социјално угрожених породица – истакао је Божић.

Деца на Тари и у Аранђеловцу ће имати седам пансиона, џепарац од 3.000 динара, образовне и рекреативне активности уз пратњу радника Центра за социјални рад. Њихов боравак биће испуњен различитим садржајима који ће обогатити њихова знања.

Лидија Лесић је на летовање испратила своју деветогодишњу ћерку и каже да јој ова могућност много значи, јер она сама не би могла да финансира одмор за своје дете. Она је додала да је џепарац који свако дете добија заиста права помоћ у правом тренутку.


Leave a Reply

Your email address will not be published.