ПУПС УТИЧЕ НА БУДУЋНОСТ ЗЕМЉЕ

jovan krkobabic
Јован Кркобабић о будућности земље

Коалиција ПУПС, СПС и ЈС заузеће своје право место на српској политичкој сцени између првог и трећег места, тврди Кркобабић.

Председник Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) Јован Кркобабић изјавио је да је та партија, основана пре само четири године, израсла у респектабилну друштвену снагу и политички фактор без којег се не може водити држава и која значајно утиче на будућност земље.

Кркобабић је, на другој редовној Скупштини партије, казао да је ПУПС партија европске оријентације и као модерна политичка снага, заједно са својим коалиционим партнерима, ради на томе да се Србија што пре интегрише у Европску унију.

Према Кркобабићевим речима, ПУПС има око пола милиона симпатизера и чланова, а са својим коалиционим партнерима – Социјалистичком партијом Србије (СПС) и Јединственом Србијом (ЈС) чини бирачко тело од више од милион становника. Он је поручио да ће та коалиција “свакако заузети своје право место на српској политичкој сцени између првог и трећег места”.

Кркобабић је додао да су, када се стварала владајућа већина у Србији, Демократској странци понудили свој социјални програм који је интегрисан у званичну политику Владе и представља окосницу њеног социјалног програма.

Он је истакао да су пензије редовне и да се дају без заостатка. Због велике економске кризе, и плате и пензије су замрзнуте, али чим се поправи економска ситуација, “а на добром смо путу и да то ускоро урадимо, плате и пензије ће кренути на горе”, рекао је председник ПУПС-а. Кркобабић је свим коалиционим партнерима поручио да су они сигуран и поуздан партнер.

Другој изборној скупштини, која је почела са четрдесетоминутним кашњењем због доласка председника Србије и ДС, Бориса Тадића, и потпредседника владе и председника СПС, Ивице Дачића, који су обилазили поплављена подручја на југу Србије, присуствују и председник ЈС, Драган Марковић Палма, политички директор Г17 плус, Владимир Илић, представници дипломатског кора и гости из културног и јавног живота Србије.


Leave a Reply

Your email address will not be published.