Милан Кркобабић: Додељена кућа од 261 квадрата

„Изузетна кућа од чак 261 квадратног метра и 20 ари плаца додељена је данас породици Миучин, Марији и Дамиру са једногодишњом ћеркицом. Кућа се налази у Српској Црњи, родном месту Ђуре Јакшића. Истовремено, додељено је још 177 сеоских кућа широм Србије у 70 локалних самоуправа. Предњачи Сомбор са 11 кућа, а на југу Пирот са пет. Села са највише кућа, по четири, су сомборско Светозар Милетић и Остојићево у Чоки. Тиме је кров над главом стекло још 257 одраслих и више од стотину деце“, изјавио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић након последње овогодишње одлуке Комисије за доделу сеоских кућа са окућницом.

Председник Комисије, ректор Београдског универзитета, проф. др Владан Ђокић овом приликом изјавио је: „Ово је изузетно значајан пројекат који доприноси враћању младих на село и останку у нашој земљи. Осим што се некада напуштене куће поново оживљавају, активирају се и окућнице. Треба наставити и наредне године, јер је један од најбољих Владиних програма и све честитке министру Кркобабићу који својим иницијативама на најбољи начин опоравља села Србије“, рекао је проф. др Ђокић.

Док је најскупља кућа и даље око 1,2 милиона динара, најјефтинија је овога пута процењена готово упола мање. Налази се у селу Лазареву код Зрењанина.

Најмања кућа која има свега 28 квадрата биће дом породици у бачком селу Кљајићево. Највећу окућницу од око 85 ари користиће самохрана мајка из села Венчане код Аранђеловца.