ПУПС за БЕОГРАД, 3П нема алтернативу

„Пензионери Београда очекују да у наредном периоду пензије прате раст зарада“ изјавила је у Лазаревцу прва на листи ПУПС-а за градске изборе Ружица Белановић, председница Градске организације пензионера Београда у име свих 125.000 чланова ове организације.

Дајемо пуну подршку председнику ПУПС-а Милану Кркобабићу и председнику Републике Александру Вучићу у њиховим настојањима да се положај пензионера у Београду и Србији поправља из дана у дан.

На скупу је истакнуто да тековине ПУПС-а које се односе на пензионере Града Београда, а пре свега бесплатан градски превоз за старије од 65 година, заштитни знак ПУПС-а, морају сачувати.

Фото: Амир Хамзагић – агенција Бета

Истовремено, указано је да наши суграђани старији од 65 година који немају пензију ни било која друга примања жељно ишчекују да се предлог Милана Кркобабића, лидера ПУПС-а о увођењу социјалне гарантоване пензије реализује.

Владан Ђукић, координатор Градског одбора ПУПС-а  и некадашњи градски секретар за социјалну заштиту подсетио је на тековине ПУПС-а и изјавио да су оне полазиште за побољшање положаја пензионера у наредном периоду – бесплатан градски превоз за све старије од 65 година, 13. пензија, општински клубови за пензионере, дневни центри за најстарије, адекватан број геронтодомаћица и друго.

Скуп је одржан у организацији општинског одбора ПУПС-а Лазаревац и удружења пензионера општине Лазаревац, а на скупу је говорио и потпредседник ПУПС-а и председник општинског одбора ПУПС-а Лазаревац, Дарко Божић.