ПУПСОВА АЗБУКА ЗА СПАС ЋИРИЛИЦЕ

Партија уједињених пензионера Србије сматра да је последњи час да се на високо место приоритета државне политике, и то у најскорије могуће време, стави питање очувања све угроженије ћирилице!

Због тога смо одлучили да током априла, сваког дана, објављујемо ПУПС-ову азбуку за спас ћирилице, којом упозоравамо на кључне проблеме са којим се српско писмо суочава.

Данас је ред на слово Х под којим истичемо да наше залагање за спас ћирилице не значи да су нам други проблеми са којима се Србија и њени грађани суочавају мање важни.

ХЛЕБ

ПУПС-ова азбука за спас ћирилице у протеклих 25 дана изазвала је опречне реакције.

Док су једни једва дочекали да се неко у Србији позабави незавидним положајем у којем се налази ћирилица, други су стали да нас критикују што се бавимо овим, поред толико других, већих проблема.

Првима захваљујемо на великој подршци, а другима кажемо: ПУПС се у протеклих четири године и те како доказао као странка која је одлучујуће допринела да се поправи положај пензионера, особа са инвалидитетом, избеглица и осталих угрожених категорија у Србији.

То што нам је жеља да вратимо ћирилици место које јој припада, не значи да одустајемо од борбе за најугроженије.

Напротив. Показаћемо и у наредном мандату колико нам је стало да свако дође до хлеба, као што ћемо и уверити све да наше залагање за спас ћирилице неће остати само мртво слово на папиру.


Leave a Reply

Your email address will not be published.