ПУПСОВА АЗБУКА ЗА СПАС ЋИРИЛИЦЕ

Партија уједињених пензионера Србије сматра да је последњи час да се на високо место приоритета државне политике, и то у најскорије могуће време, стави питање очувања све угроженије ћирилице!

Због тога смо одлучили да током априла, сваког дана, објављујемо ПУПС-ову азбуку за спас ћирилице, којом упозоравамо на кључне проблеме са којим се српско писмо суочава.

Данас је ред на слово Х под којим истичемо да наше залагање за спас ћирилице не значи да су нам други проблеми са којима се Србија и њени грађани суочавају мање важни.

ХЛЕБ

ПУПС-ова азбука за спас ћирилице у протеклих 25 дана изазвала је опречне реакције.

Док су једни једва дочекали да се неко у Србији позабави незавидним положајем у којем се налази ћирилица, други су стали да нас критикују што се бавимо овим, поред толико других, већих проблема.

Првима захваљујемо на великој подршци, а другима кажемо: ПУПС се у протеклих четири године и те како доказао као странка која је одлучујуће допринела да се поправи положај пензионера, особа са инвалидитетом, избеглица и осталих угрожених категорија у Србији.

То што нам је жеља да вратимо ћирилици место које јој припада, не значи да одустајемо од борбе за најугроженије.

Напротив. Показаћемо и у наредном мандату колико нам је стало да свако дође до хлеба, као што ћемо и уверити све да наше залагање за спас ћирилице неће остати само мртво слово на папиру.

Коментари су дозвољени 30 дана по објављивању чланка. Ако желите да нам се обратите, пишите нам.

Подели на Фејсбуку

Facebook Share

Tweet

Google Buzz