ПУПСОВА АЗБУКА ЗА СПАС ЋИРИЛИЦЕ

Партија уједињених пензионера Србије сматра да је последњи час да се на високо место приоритета државне политике, и то у најскорије могуће време, стави питање очувања све угроженије ћирилице!

Због тога смо одлучили да током априла, сваког дана, објављујемо ПУПС-ову азбуку за спас ћирилице, којом упозоравамо на кључне проблеме са којим се српско писмо суочава.

Данас је ред на слово Т под којим истичемо колико је за идентитет једног народа погубно кад се лагано али сигурно одриче своје традиције.

ТРАДИЦИЈА

Српски народ је живео и живи у разним крајевима бивше Југославије, околних земаља и свуда по свету. Где год да је био неговао је своју специфичну културу, у свој њеној разноликости.

Заједнички именитељ свуда била је ћирилица. Тако је било некад. Данас је, на жалост, све чешћи случај да се у самој Србији неки јавни догађаји којима се промовише српска култура потписују латиницом.

ПУПС ово сматра неодговорним понашањем, које на дужи рок може нанети непоправљиву штету, пре свега јер отвара простор за присвајање српске традиције.


Leave a Reply

Your email address will not be published.