ПУПСОВА АЗБУКА ЗА СПАС ЋИРИЛИЦЕ

Партија уједињених пензионера Србије сматра да је последњи час да се на високо место приоритета државне политике, и то у најскорије могуће време, стави питање очувања све угроженије ћирилице!

Због тога смо одлучили да током априла, сваког дана, објављујемо ПУПС-ову азбуку за спас ћирилице, којом упозоравамо на кључне проблеме са којим се српско писмо суочава.

Данас је ред на слово Њ под којим говоримо о потреби да брига о ћирилици буде сталан посао, као што се сељак из године у годину стара о својој њиви.

ЊИВА

Наш народ је давно рекао: како сејеш, тако ћеш и да жањеш! Додајмо: да би уопште могли било шта да посејемо, морамо да имамо где.

А ако покушамо да замислимо Србију као једну велику њиву, оно што сад можемо да видимо јесте да на њој све мање сеје и још мање успева ћирилица.

Ми у ПУПС-у знамо да се у земљи тешко живи, да је народ жељан хлеба, али исто тако знамо да је за један народ погубно да дозволи да њиве његовог националног идентитета запусте и на њима завлада коров.

Чврсто смо решени да то не дозволимо и да кроз низ подстицаја за коришћење ћирилице већ у наредној години видимо плодове тог рада на свим пољима.


Leave a Reply

Your email address will not be published.