ПУПСОВА АЗБУКА ЗА СПАС ЋИРИЛИЦЕ

Партија уједињених пензионера Србије сматра да је последњи час да се на високо место приоритета државне политике, и то у најскорије могуће време, стави питање очувања све угроженије ћирилице! Због тога смо одлучили да током априла, сваког дана, објављујемо ПУПС-ову азбуку за спас ћирилице, којом упозоравамо на кључне проблеме са којим се српско писмо суочава.

Данас је ред на слово М под којим истичемо значај рада са младим генерацијама, којима остављамо у аманет оно што су стварале и за шта су се бориле генерације пре нас.

МЛАДОСТ

Млади људи, који данас стасавају у Србији, суочени су са потпуном конфузијом на пољу неговања и развијања основних националних вредности. Није мало оних који им, због скорашње прошлости, усађују осећање кривице што припадају српском народу и који проглашавају национализмом сваки покушај борбе за очување националног идентитета. Оно што је посебно забрињавајуће јесте што младост Србије одраста са широко заступљеним олаким прихватањем маргинализовања ћирилице. А ако се ту нешто под хитно не промени, поставља се питање да ли ће у будућности уопште бити оних који ће дићи свој глас спас националног писма.

Коментари су дозвољени 30 дана по објављивању чланка. Ако желите да нам се обратите, пишите нам.

Подели на Фејсбуку

Facebook Share

Tweet

Google Buzz