ПУПСОВА АЗБУКА ЗА СПАС ЋИРИЛИЦЕ

Партија уједињених пензионера Србије сматра да је последњи час да се на високо место приоритета државне политике, и то у најскорије могуће време, стави питање очувања све угроженије ћирилице! Због тога смо одлучили да током априла, сваког дана, објављујемо ПУПС-ову азбуку за спас ћирилице, којом упозоравамо на кључне проблеме са којим се српско писмо суочава.

Данас је ред на слово Г под којим упозоравамо на грешке које као нација деценијама чинимо.

ГРЕШКЕ

Србија је платила и још увек плаћа високу цену грешака учињених у прошлости. Уместо да на њима учи, многе грешке и данас понавља. Због тих грешака наши грађани су данас међу најсиромашнијим житељима Европе, привреда је на коленима, а наше национално име облаћено је и прокажено. У настојању да се вратимо у заједницу равноправних народа и држава, међутим, правимо нове грешке, а једна од најкрупнијих је тихо одрицање од сопственог идентитета, оног највреднијег што су нам оставиле генерације великана, од Светог Саве до Вука и Доситеја.

Грешка је ако мислимо да ће нас свет пре прихватити ако своје српско име будемо писали малим словом, бежећи од ћирилице! Ми у ПУПС никад нећемо прихватити такав наопак приступ.

Коментари су дозвољени 30 дана по објављивању чланка. Ако желите да нам се обратите, пишите нам.

Подели на Фејсбуку

Facebook Share

Tweet

Google Buzz