ПУПСОВА АЗБУКА ЗА СПАС ЋИРИЛИЦЕ

Партија уједињених пензионера Србије сматра да је последњи час да се на високо место приоритета државне политике, и то у најскорије могуће време, стави питање очувања све угроженије ћирилице! Због тога смо одлучили да током априла, сваког дана, објављујемо ПУПС-ову азбуку за спас ћирилице, којом упозоравамо на кључне проблеме са којим се српско писмо суочава.

Данас је ред на слово Г под којим упозоравамо на грешке које као нација деценијама чинимо.

ГРЕШКЕ

Србија је платила и још увек плаћа високу цену грешака учињених у прошлости. Уместо да на њима учи, многе грешке и данас понавља. Због тих грешака наши грађани су данас међу најсиромашнијим житељима Европе, привреда је на коленима, а наше национално име облаћено је и прокажено. У настојању да се вратимо у заједницу равноправних народа и држава, међутим, правимо нове грешке, а једна од најкрупнијих је тихо одрицање од сопственог идентитета, оног највреднијег што су нам оставиле генерације великана, од Светог Саве до Вука и Доситеја.

Грешка је ако мислимо да ће нас свет пре прихватити ако своје српско име будемо писали малим словом, бежећи од ћирилице! Ми у ПУПС никад нећемо прихватити такав наопак приступ.


Leave a Reply

Your email address will not be published.