КОАЛИЦИЈА СПС-ПУПС-ЈС ПРЕДАЛА ЛИСТУ ЗА ПАРЛАМЕНТАРНЕ ИЗБОРЕ

Коалиција Социјалистичка партија Србије – Партија уједињених пензионера Србије – Јединствена Србија (СПС-ПУПС-ЈС) предала је данас Републичкој изборној комисији изборну листу “Ивица Дачић – СПС-ПУПС-ЈС” за учешће на парламентарним изборима 6. маја.

Изборна листа коју је својим потписима подржало 13.800 бирача има 250 кандидата за посланике у републичком парламенту, а РИК-у је предата седма по реду.

Први на листи је Ивица Дачић, други је Јован Кркобабић, трећа Славица Ђукић-Дејановић, четврти Драган Марковић, а пета Дијана Вукомановић.

Председник ПУПС Јован Кркобабић рекао је да је у протеклом периоду Влада Србије урадила доста за положај пензионера и социјално угрожених категорија и да тај посао треба наставити.

“Србији је потребна одговорна влада која ће одредити приоритете”, казао је Кркобабић.

Председник СПС Ивица Дачић изјавио је новинарима, по предаји изборне листе, да очекује боље изборне резултате него на претходним изборима када је та коалиција освојила 7,6 одсто гласова.

“Очекујем да ћемо овог пута имати дупло више гласова”, казао је Дачић и поручио да у овој кампањи СПС-ПУПС-ЈС неће лагати грађане јер су се у протекле четири године показали својим радом и резултатима.

“Ако некога до сада нисмо уверели да треба да гласа за нас, нећемо га уверити ни за ових неколико недеља”, казао је Дачић.

Председник ЈС Драган Марковић позвао је пољопривреднике и директоре болница да у кампањи не пуштају политичаре. “Сада влада вирус, али не грипа, него лажи”, казао је Марковић.

Он је поручио да ће, уколико буду расписани председнички избори, кандидат листе СПС-ПУПС-ЈС бити Ивица Дачић.


Leave a Reply

Your email address will not be published.