ПУПС потписао коалициони споразум са СПС и ЈС

ПУПС, Социјалистичка партија Србије и Јединствена Србија потписали су данас коалициони споразум, а циљ те коалиције је да освоји дупло више гласова на парламентарним изборима него 2008. године.

На заједничкој конференцији за новинаре, саопштено је да је договорено да СПС припадне 142 места на изборној листи, ПУПС 68, а ЈС 40.

Изборна листа носиће име „Ивица Дачић – СПС – ПУПС – ЈС“ док ће носилац изборне листе за Београд бити Милан Кркобабић из ПУПС.

Председник ПУПС-а Јован Кркобабић оценио је коалицију изузетно јаком и рекао:

«Створена је јака и у народу призната политичка снага. Ми смо јединствена коалиција и ПУПС је, у оквиру ње, ојачан далеко изнад 2008. године, а ни на који начин не размишљамо о ситним процентима. Народ је препознао шта је ко радио, ко је обећавао, а ко лагао. Као коалиција излазимо са потпуно чистим програмом државе социјалне правде, програмом који ће најугроженије слојеве дићи на ниво достојанства. Очекујем резултат који ће бити највеће изненађење у Србији».

Председник социјалиста је нагласио да је време потрврдило сву виталност коалиције, без чијих би одлука, како тврди, политичка сцена „била другачија“. Он очекује да ће идентичан коалициони споразум бити склопљен у свим општинама, а тамо где буде могуће коалицији могу да приступе и друге странке.

„Ми не идемо на изборе да бисмо били трећи него да победимо Тадића и Николића, и демократе и напредњаке, јер имали су довољно времена и једни и други да покажу да су бољи. Без обзира шта они говоре интереси те две странке су веома слични и народ се не може преварити. Зато ми излазимо на изборе, јаки СПС – ПУПС –ЈС. 15% гласова ће бити незаобилазан фактор на политичкој сцени. То је чињеница која стоји пред нама у наредном периоду.“

Председник ЈС је, такође, сигуран у будућност коалиције СПС-ПУПС-ЈС. Марковић тврди да је она проверена, једина која је кроз претходни четворогодишњи период прошла без свађа.

4 реаговања на ПУПС потписао коалициони споразум са СПС и ЈС

 1. MIROSLAV каже:

  Mozda je ovako najbolje…I odmah posle izbora pripremati se za sledece izbore i samostalan izlazak…Bice muke po opstinama,za lokalne liste,posto SPS i ne tangira mnogo PUPS….u stilu sta vama penzionerima treba?…Ne shvataju da je glas moje babe od 84 godine potpuno isti kao i Dacicev….to je demokratija…

 2. браво, само на овај начин и преко вас може се старачка мудрост искористити за добробит србије

  • muncan каже:

   mislim da penzioneri a i ostale socijalno ugrozene katergorije,
   PUPS prihvatiju kao ozbiljnu partiju u zastiti njihovih interesa,protekli period je to pokazao a buducnost ce da dokaze kakve su nase namere.
   Koalicija je prihvatljiva u toj meri, kako nas budu uvazavali……

 3. Dusan Nikolic каже:

  Izbori ce pokazati pravu vrednost koalicije.Vreme je da Dacic-najjaci u koaliciji pokaze pravu brigu za probleme penzionera i za njihove bedne penzije.Borite se svi zajedno za penzionere i onda mozete da racunate na glasove nas penzionera.Neka i Dacic i njegovi razmisle sta treba da rade socijalisti.

Подели на Фејсбуку

Facebook Share

Tweet

Google Buzz