МИЛАН КРКОБАБИЋ: СМС ПОРУКА МОЖЕ ДА СПАСИ ЖИВОТ

На иницијативу, заменика градоначелника Београда Милана Кркобабића, данас је потписан протокол о сарадњи о релизацији пројекта увођења смс-а у хитнe службe града за лица оштећеног слуха. Протокол су потписали представници Центра за социјални рад града Београда и Удружења тумача (УТЛОСС).

Тим поводом заменик градоначелникa Милан Кркобабић, је истакао да је у питању врло једноставан пројекат који неће коштати много, а који ће бити више него користан.

– У Београду имамо 4.500 лица са оштећеним слухом, док их је на нивоу Србије 35.000. Пројекат “Доступност хитних служби за све” подразумева увођење СМС бројева како би се особама оштећеног слуха омогућило, да без посредника, могу да контактирају хитне службе.

Реализовањем овог пројекта на нивоу града, желимо да пошаљемо поруку и свим надлежним службама у држави да нам се прикључе, јер и у Београду и у Србији њихова је дужност да буду доступни и на услузи свим нашим грађанима, посебно онимa којима је помоћ најпотребнија – рекао је Кркобабић и додао да очекује да пројекат заживи у потуности за два до три месеца.

Састанку су присуствовали Драган Јефтић, начелник управе за везу у ПУ Београд и Гроздана Банац председница Управног одбора Хитне помоћи, који су у потпуности подржали ову иницијативу.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.