ДР ЈОВАН КРКОБАБИЋ: “ОД ЕУ УЗЕТИ ИСКУСТВО, А НЕ ПАРЕ”

Председник ПУПС-а Јован Кркобабић изјавио да се од ЕУ морају узимати и искуства, а не само паре. Коалициони партнери познати у наредних седам дана.

“Ми смо на вратима заједнице од које можемо да црпимо не само паре него и искуства и стандарде, принципе понашања и културу. Све то заједно морамо уградити овде да бисмо били оно што желимо бити”, рекао је Кркобабић у Шапцу у разговору са градоначелником Милошем Милошевићем.

Председник ПУПС-а, који је и потпредседник Владе Србије, рекао је да грaђани на путу ка ЕУ морају мењати себе да би спречили проблеме које су имале Бугарска и Румунија.

“Проблем је што смо ми ипак Балкан, колико год то хтели или не, брже мењамо и када смо у кризи зграде него себе. Постаћемо Европа када овладамо стандардима европских народа. Видите да су дошле баснословне инвестиције у Румунију или Бугарску па нису дале очекиване резултате. То не смемо да дозволимо јер смо ипак представљали једну средње развијену земљу Европе”, обаснио је Кркобабић градоначелнику Шапца.

Јован Кркобабић је рекао да ће та странка током наредних седам дана одлучити о коалиционим партнерима.

“Припремамо се озбиљно да као партија на изборе изађемо самостално. Да ли ћемо изаћи тако или са неким у коалицији, то је ствар договора и то не због цензуса већ због синергије, а након избора коалиција ће морати да се направи због власти. Ми још нисмо одлучили где и са ким ћемо у коалицију. За ових недељу дана знаће се идемо ли сами или у коалицији”, рекао је Кркобабић новинарима у Шапцу.

Председник ПУПС је навео да је за ту странку прихватљива коалиција са ДС, СПС и СНС и да је “мали број малих странака” неприхватљив због различитости програма.

Према његовим речима, ПУПС очекује подршку око 2,5 милиона пензионера и социјално угожених грађана.

преузето са интернет портала “Б92


Leave a Reply

Your email address will not be published.