Иницијатива Кркобабића и Дерете пун погодак

Иницијатива коју су покренули заменик градоначелника Милан Кркобабић у име Скупштине града и Миљенко Дерета испред Грађанских иницијатива о описмењавању одраслих Рома успешно је реализована.

Пројекат описмењавања трајао је два месеца, а 43-оје Рома је данас добило сертификат о успешно завршеном курсу. Додели диплома Ромима из некадашњег нехигијенског насеља „Газела“, присуствао је Милан Кркобабић, заменик градоначелника Београда, којом приликом је од њих добио и захвалницу.

– Два месеца су била довољна да људи из ових насеља приону на посао и да крену у описмењавање. Данас могу да се потпишу, могу да напишу своје име, могу да траже посао, дакле имају шансу. Морам да истакнем кључну улогу Грађанске иницајтиве и господина Миљенка Дерете у овом пројекту који су обавила одабир 14 студената Филолошког факултета, обучила их за овај специфичан посао и перманетно надгледала напредак овог пројекта. Ово је права заједничка иницијатива нас и Грађанских иницијатива и неће бити последња. Дакле, рекли смо, урадили смо, и данас само овде са вама да прославимо наш и ваш успех, изјавио је Кркобабић обраћајући се присутнима.

Пројекат „Описмењавање одраслих Рома и Ромкиња“ је договорен Меморандумом о разумевању потписаном између Града Београда и невладине организације Грађанске иницијативе 22.07.2011. године. Секретаријат за социјалну заштиту обезбедио је стипендије за 14 студената који су обавили обуку и мониторинг пројекта заједно са Секретаријатом за социјалну заштиту, у укупној вредности од 1.435.000 динара.

У знак захвалности Роми који су успешно савладали курс описмењавању су господину Кркобабићу уручили захвалницу са потписима свих полазника.

Коментари су дозвољени 30 дана по објављивању чланка. Ако желите да нам се обратите, пишите нам.

Подели на Фејсбуку

Facebook Share

Tweet

Google Buzz