ИНИЦИЈАТИВА КРКОБАБИЋА И ДЕРЕТЕ ПУН ПОГОДАК

Иницијатива коју су покренули заменик градоначелника Милан Кркобабић у име Скупштине града и Миљенко Дерета испред Грађанских иницијатива о описмењавању одраслих Рома успешно је реализована.

Пројекат описмењавања трајао је два месеца, а 43-оје Рома је данас добило сертификат о успешно завршеном курсу. Додели диплома Ромима из некадашњег нехигијенског насеља „Газела“, присуствао је Милан Кркобабић, заменик градоначелника Београда, којом приликом је од њих добио и захвалницу.

– Два месеца су била довољна да људи из ових насеља приону на посао и да крену у описмењавање. Данас могу да се потпишу, могу да напишу своје име, могу да траже посао, дакле имају шансу. Морам да истакнем кључну улогу Грађанске иницајтиве и господина Миљенка Дерете у овом пројекту који су обавила одабир 14 студената Филолошког факултета, обучила их за овај специфичан посао и перманетно надгледала напредак овог пројекта. Ово је права заједничка иницијатива нас и Грађанских иницијатива и неће бити последња. Дакле, рекли смо, урадили смо, и данас само овде са вама да прославимо наш и ваш успех, изјавио је Кркобабић обраћајући се присутнима.

Пројекат „Описмењавање одраслих Рома и Ромкиња“ је договорен Меморандумом о разумевању потписаном између Града Београда и невладине организације Грађанске иницијативе 22.07.2011. године. Секретаријат за социјалну заштиту обезбедио је стипендије за 14 студената који су обавили обуку и мониторинг пројекта заједно са Секретаријатом за социјалну заштиту, у укупној вредности од 1.435.000 динара.

У знак захвалности Роми који су успешно савладали курс описмењавању су господину Кркобабићу уручили захвалницу са потписима свих полазника.


Leave a Reply

Your email address will not be published.