КРКОБАБИЋ: МОЋИ ЋЕМО САМИ НА ИЗБОРЕ

Крагујевац – Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС) припрема се и организује да може сама да иде на изборе, изјавио је данас у Крагујевцу председник те партије и потпредседник владе Србије Јован Кркобабић.

“То никако не значи да ћемо изаћи сами или да нећемо ићи са неким, то значи да се оспособљавамо да можемо да изађемо сами”, рекао је Кркобабић и нагласио “да уколико ПУПС иде са неком партијом на изборе, партнер ће бити она странка која прихвата програм ПУПС-а као део заједничког програма”.

“Разговоре обављамо са свим партијама, равноправно, а преговоре не обављамо ни са ким”, рекао је Кркобабић у изјави новинарима у Крагујевцу где је присуствовао оснивачкој Скупштини ПУПС-а у том граду. На том скупу је за председника градске организације изабран Ратко Томашевић.

Кркобабић је позвао све пензионере у Србији, али и друге социјално угрожене категорије по разним основама, којих укупно има, како је рекао, више од 2,5 милиона, да на наредним изборима гласају за себе, јер само тако могу заштити своје интересе.

“ПУПС нуди програм који апсолутно гарантује једнаку социјану сигурност за све грађане Србије”, рекао је Кркобабић који је позвао крагујевачке пензионере на слогу и јединство”. Указујучи да међу крагујевачким пензионера годинама уназад влада неслога, Кркобабић је пензионерима поручио да се сложе како би, уместо два одборника у градској Скупштини могли имати једину трећину која ће тек тада имати снагу да се бори за бољи економски положај социјално угрожених”.

“У Крагујевцу живи око 36.000 пензионера, а још толико их је међу социјално угроженима из других категорија, попут инвалида, људи од 50 до 60 године живота који су остали без посла и незапослена деца”, рекао је председник ПУПС-а.

Кркобабић је рекао и “да све оно што је урађено и што се ради у Крагујевцу и око Крагујевца урадили су цела Влада и Скупштина Србије”. “Обмана је кад неки кажу су то они урадили, па дођу овде код вас и испрсе се и кажу ја сам направио фабрику, ја сам донео капитал, инвеститоре”, нагласио је Кркобабић.

Он је оценио “да је Влада урадила колико је могла”, као и “да је то мало и недовољно и да нико нема право да се претерано хвали тиме, јер у Крагујевцу постоји велики број незапослених”.

Оснивачка Скупштина ПУПС-а одржана је у сали Књажевачко – српског театра.


Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.