ОДРЖАН ВЕЛИКИ СКУП ПУПС-а У ЛАЗАРЕВЦУ

Председник ПУПС-а др Јован Кркобабић поручио је да странка неће дозволити да се оно што је постигнуто у области социјалне политике врати уназад или умањи.

ЛАЗАРЕВАЦ – Рат беди, рат нераду, рат незапослености, рат корупцији! Ово је укратко порука коју је др Јован Кркобабић, председник ПУПС-а и потпредседник Владе Србије, упутио грађанима окупљеним на великом скупу странке у Лазаревцу.

Др Јован Кркобабић, потпредседник Владе Републике Србије и председник ПУПС-а

– Политика ове земље храмље у много чему и треба је поправљати. Нисам задовољан са оним што смо до сада постигли, али ако хоћемо да урадимо више, морамо се више и потрудити. Власт и слобода се не добијају на тацни и зато нас мора бити што више. Не обраћам се само пензионерима већ и младима који су наша будућност – поручио је Кркобабић са скупа у Лазаревцу.
Он је окупљенима рекао да само тако уједињени могу да утичу на побољшање живота.

– Србија има довољно памети и снаге да се суочи са свим проблемима. Од богате Србије направљена је сиромашна и то мора бити прекинуто. ПУПС је као партија део својих програма реализовао у целини и сада када се на неки начин узбуркава политичка клима око социјалних примања и пензија ми нећемо дозволити да оно што је постигнуто у оквиру социјалне политике сада неко врати назад или умањи. Напротив, наставићемо даље без обзира да ли се то некоме свиђа или не. Не може неко да има све, а неко ништа. Не може се дозволити да нам народ живи гладан и на казанима, а неко да преврће милијарде евра. Према томе, политика се у том правцу мора мењати. Организација државе се мора поправити и очекујем да наредна влада учини све да се држава правно уреди и да се закони не само доносе, него и да се примењују. То је оно на чему ћемо радити, да направимо озбиљну државу у којој ће људи бити сигурни и у којој ће свако имати право, али и могућност да ради и да од свог рада живи – изјавио је Кркобабић.

Он је поновио позив младима да наћу своје место у ПУПС-у.

– На тај начин ће одлучивати о себи и о другима. Спој младости, енергије и искуства је гарант да ће земља ићи брже напред – изјавио је он.

На великом скупу ПУПС-а, у препуној сали Центра за културу, грађанима су се обратили и остали функционери ПУПС-а.

Председник посланичке групе ПУПС у Народној скупштини Републике Србије, Мома Чолаковић, поручио је да су пред Србијом велики изазови на унутрашњем као и међународном плану.

– Наша странка заслужује да у наредном сазиву има барем пет пута више посланика него што има данас како бисмо у потпуности остварили вредности за које се боримо – навео је он.

Потпредседник странке и заменик градоначелника Београда, Милан Кркобабић, осврнуо се на предстојеће изборе и калкулације у јавности са ким ће ПУПС у коалицију

– Једно је сигурно, нико нам неће наређивати са ким ћемо ићи – поручио је Милан Кркобабић.

Пре скупа у Центру за културу, председник ПУПС-а, др Јован Кркобабић, је посетио и спомен костурницу у цркви Светог Димитрија у Лазаревцу, где су сахрањени посмртни остаци око 20.000 српских и 30.000 аустроугарских војника погинулих у Колубарској бици, где је положио венац и поклонио се њиховим сенима.

Руководство ПУПС-а у обиласку спомен костурнице у цркви Светог Димитрија у Лазаревцу

Leave a Reply

Your email address will not be published.