НИЈЕДНА ЗАПОСЛЕНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ НЕ СМЕ ОСТАТИ БЕЗ ПОСЛА

Председник Владе Србије Мирко Цветковић и заменик градоначелника Београда Милан Кркобабић договорили су се данас да ће предузети мере за запошљавање особа са инвалидитетом у Србији.

Како се наводи у саопшењу кабинета заменика градоначелника Београда, Кркобабић и Цветковић су оценили да ниједна запослена особа са инвалидитетом у Србији не сме да остане без посла.

Заменик градоначелника Милан Кркобабић упознао је премијера са катастрофалним стањем у коме се налази 55 организација које запошљавају особе са инвалидитетом на територији Републике Србије. У име Удружења предузећа за оспособљавање и запошљавање особа са инвалидитетом, радника који су запослени у тим предузећима, од којих су неки учесници вишемесечних уличних протеста, Милан Кркобабић је затражио предузимање хитних мера које ће за циљ имати да сачувају постојећа предузећа и помогну отварању нових. Истовремено, упознао је премијера са концептом „Социјалног предузетништва” који представља једину наду за упошљавање близу 20.000 особа са инвалидитетом колико их узалудно чека на посао у Србији.

Радници ДЕС Београд у протесту испред Министарства економије

Договорено је да Кабинет премијера узме активно учешће у решавању наведених проблема по добијању прецизних информација од Министарства економије и регионалног развоја као ресорног министарства.


Leave a Reply

Your email address will not be published.