Владу нико не може да обори

jovan krkobabic
Кркобабић: Опозиција не може да руши Владу

Ову Владу не може да обори нико, осим она сама себе, изјавио је за ФоНет потпредседник Владе и лидер Партије уједињених пензионера Србије, др Јован Кркобабић.

Он је нагласио да је владајућа коалиција довољно јака да заврши мандат до пролећа 2012. године, док опозиција нема капацитет да обори Владу.

Кркобабић је оценио да је Влада стабилна, истичући да ПУПС има добру сарадњу са својим коалиционим партнерима, Социјалистичком партијом Србије и Јединственом Србијом, као и са свим странакама чланицама владајуће коалиције.

Будући да је Влада састављена од више странака, па је нормално, према речима Кркокабића, да понекад има разлика у мишљењу до доношења одлука, које се, углавном, усвајају једногласно.

“Мислим да ће тако бити и у будућности, да ће се избори одржати на пролеће 2012. године и да ћемо, као владајућа коалиција и Влада, јединствено проћи кроз тај процес“, рекао је Кркокабић.

Он је изјавио да међу чланицама владајуће коалиције није било речи о реконструкцији Владе, али да њему реконструкција не смета, ако лидери странака о томе постигну сагласност.

Према Кркобабићевом мишљењу, реконструкција Владе мора имати одређени ефекат и том процесу се мора прићи са пуном озбиљношћу, како би се у најкраћем року видело шта ће то донети.

“Ако ће то донети неке позитивне ефекете, ја сам за, ако неће, нема потребе радити нешто од чега немамо никакву корист”, поручио је Кркобабић.

Он сматра да ПУПС није није партија пензионера, јер се бори за равноправност свих категорија становништва и заступа интересе, не само пензионера, већ свих социјално угрожених грађана.

“Ово је проевропска партија која нуди програм који ниједан поштен човек у држави не може да одбије и каже ово није за мене”, рекао је Кркобабић.

Према његовим речима, Србија ће ове године имати привредни раст од три одсто “што говори да излазимо из кризе или је бар припремљен терен за такав позитиван процес”.

Кркобабић предвиђа и да ће ове године доћи до побољшања положаја свих категорија социјално угрожених, не само пензионера.

Он је подсетио да су пензије повећане од 1. јануара и најавио још два повећања, 1. априла и 1. октобра, када ће се пензије усклађивати са растом цена на мало.

Кркобабић је одбацио тврдње Савеза самосталних синдиката Србије да је изневерио очекивање пензионера и да ће најнижа пензија пасти на 9.242 динара.


Leave a Reply

Your email address will not be published.