ПОМОЋ ПЕНЗИОНЕРИМА 1. ОКТОБРА

јovan krkobabic
Кркобабић: Помоћ пензионерима 1. октобра

Потпредседник Владе Србије, Јован Кркобабић, рекао је да ће 1,4 милиона пензионера у Србији 1. октобра добити једнократну помоћ у износу од пет хиљада динара.

Првог октобра 1,4 милиона пензионера у Србији добиће једнократну помоћ од по пет хиљада динара, најавио је у Пироту потпредседник Владе Србије и председник Партије уједињених пензионера (ПУПС) Јован Кркобабић.

“Једнократну помоћ добиће сви који имају пензију испод 30.000 динара”, рекао је Кркобабић после састанка са председником општине Пирот Владаном Васићем и пријема на Сусретима пензионера Нишавског, Топличког и Пиротског округа.

Према његовим речима од 1. јануара 2011. године пензије ће бити усклађиване исто као и зараде запосленима у јавном сектору.

“Нема више дискриминације и потцењивања ове популације. То је гаранција да имате сву сигурност и то вам нико није поклонио, то је ваш труд”, рекао је Кркобабић.

Он је додао да је током године са представницима Међународног монетарног фонда и Светске банке имао бројне састанке који су трајали и по 20 сати.

“Изгубио сам, чини ми се, пола живота да бих све сачувао, јер се по сваку цену желело да нам се одузму пензије и да се вратимо у октобар 2008. године, да се не дозволи повећање пензија и направи систем да пензије буду 30 одсто од просечне зараде”, казао је Кркобабић и додао да су
пензије данас 63 одсто просечне зараде.

Кркобабић је обећао да ће, док су он и ПУПС у власти, пензије стално расти и бити редовно исплаћиване.

Данас се у Пироту одржавају Сусрети пензионера Нишавског, Топличког и Пиротског округа чији је домаћин Удружење пензионера Пирот. Учествује око 350 нензионера из ова три округа.

“У Пироту је 14.000 пензионера, а у Србији је милион и 650 хиљада. То је највеће бирачко тело и најјача снага у Србији”, рекао је Кркобабић обраћајући се окупљенима.


Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.