ПУПС НЕЗАОБИЛАЗАН ФАКТОР НА ПОЛИТИЧКОМ ТРЖИШТУ

Партија уједњинених пензионера Србије (ПУПС), постала је за четири године респектабилна политичка снага и незаобилазан фактор на српском политичком тржишту, изјавио је данас председник ПУПС-а, др Јован Кркобабић.

“Заједно са нашим коалиционим партнерима, Социјалистичком партијом Србије и Јединственом Србијом, имамо милион гласача”, рекао је Кркобабић на страначкој скупштини одржаној у Сава центру.

Кркобабић је као највећи успех ПУПС-а навео то што су пензије повећане за 10 одсто у условима економске кризе и што ће раст пензија бити индексиран са растом плата.

“Привремено смо замрзнули пензије и на путу смо да их одмрзнемо, али је потребно стрпљење”, рекао је Кркобабић.

Кркобабић се похвалио да је постао познат по речи “не” и противљењу предлозима Међународног монетарног фонда.

Председник ПУПС-а похвалио је и председника Србије и Демократске странке, Бориса Тадића, за кога је истакао да “стоји чврст као стена” на челу коалиције која Србију води европским путем и навео да Тадић “улаже више него надчовечанске напоре у које је уграђена изузетна државничка мудрост”.

Тадић је узвратио комплименте, рекавши да је Партија пензионера велика странка свежих идеја и великог искуства и потврдио да Кркобабић заиста често каже “не” током преговора са међународним финансијским институцијама.

“Подизање пензија за 10 одсто велики је успех за који је искључиво заслужан Кркобабић”, истакао је Тадић.

Председник Социјалистичке партије Србије, Ивица Дачић, поручио је пензионерима да су они изградили државу, а не они који хоће да је купе у приватизацији.

Скупштини ПУПС-а присуствовао је и председник Јединствене Србије, Драган Марковић, председница Скупштине Србије, Славица Ђукић-Дејановић и представници коалиционих партнера, као и дипломатског кора.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.